Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pähkinäistä parsaa, ruskistettua voita ja parmesaania

2 kommenttia

Aivan mahdottoman koukuttava maku! Älä vaan aliarvioi tarjoiltavaa määrää. Söin tuplamäärän eikä piisannutkaan. Ihana ruskistunut voi, saksanpähkinä ja parmesaani nostavat parsan uuteen herkkuluokkaan. Parsan kausi on niin lyhyt ja kiihkeä, että sitä on syötävä kaikilla mahdollisilla herkuilla.

Tulin ruskistetun voin uskoon vasta hiljan kun paistoin siinä kuhafileitä. Paahtuneen voin ihana maku sopii hienosti parsaan ja pähkinöihin ja korostaa saksanpähkinän makua.

Kokeilin toisella kertaa myös ohjeeseen manteleita. Erilailla herkullista. Molempi parempi.

Parsaa ruskistetussa voissa saksanpähkinällä ja parmesaanilla (kahdelle)

  • kourallinen parsaa
  • 2 rkl voita ruskistettuna
  • 1 pieni valkosipulin kynsi
  • 0,4 dl saksanpähkinöitä (mantelitkin käy)
  • hyppysellinen tuoretta timjamia, mielellään sitruunatimjamia (käytin kuivattua tavallista)
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • 0,4 dl hienoksi raastettua parmesaania

Napsauta parsasta pois kuiva tyvi. Laita kattilan pohjalle vettä ja päälle siivilä ja kansi. Nosta vesi kiehuvaksi ja höyrytä parsoja 4-6 minuuttia, paksuudesta riippuen. Kokeile haarukalla kypsyyttä. Kun parsat ovat kypsiä, ripota niille hieman sormisuolaa ja kääntele. Pidä kuumana kannen alla.

Tällä välin ruskista voi paistinpannulla. Kuumenna paistinpannussa voita kunnes kuohu laskeutuu ja voin väri alkaa muuttua ruskeaksi. Ruskistuessaan voi alkaa tuoksua pähkinäiselle. Vahdi vieressä, sillä voi kärähtää nopeasti ruskistuttuaan.

Pilko saksanpähkinät ronskisti. Raasta parmesaani hienoksi. Pilko valkosipuli pieneksi.

Laske paistinpannun lämpöä hieman, sekoita pähkinät voihin ja paista pari minuuttia. Lisää valkosipuli, paista puolisen minuuttia. Mausta kevyesti sormisuolalla ja mustapippurilla. Ripottele timjamia. Ohje suosittelee sitruunatimjamia, mutta en löytänyt sitä kaupasta. Voisin kuitenkin kuvitella, että juuri se antaisi vielä extraherkullisen lisävivahteen.

Sekoita parmesaani lopuksi nopeasti pannulla pähkinöihin.

Höyrytin parsat ja sen jälkeen laitoin ne paistinpannulle pähkinöiden sekaan tekeentymään ja tarjoilin pannulta. Tässä kohdassa voit valita, haluatko säilyttää parsan raikkauden vastakohtana voille, juustolle ja pähkinälle vai haluatko makujen hieman sekoittuvan. Parsat imaisivat ihanasti makua voista, mutta hieman rasvaisen makuisiahan niistä tuli.

Lisää parsat pannulle ja sekoita tai tarjoa parsat ja annostele kuumana pähkinäseoksen kera.

Nauti kivan hapokkaan alsacelaisen Jean Baptiste Adam Riesling Letzenbergin kanssa.

Ohje on peräisin ehtymättömästä lähteestä New York Timesin Cooking-sivustolta. NYT on rakentanut uuden muurin ruokaohjeisiinsa, mutta sisään pääsee kirjautumalla Facebookin kautta. Ehkäpä kohta sinne ei pääse kuin maksamalla tai kiertoteitä.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Mainokset

2 thoughts on “Pähkinäistä parsaa, ruskistettua voita ja parmesaania

  1. Näyttää juuri sellaiselle yksinkertaiselle ja hienostuneelle reseptille, joka sopii parsalle. Ruskistettu voi on ihanaa!

    • Niin onkin, ruskistettu voi on ihanaa! Kiitos tuosta hienostuneesta :). Oman parsapenkin parsoja odotellessa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s