Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Vartaissa grillatut uudet perunat

3 kommenttia

Oikeita uusia perunoita odotellessa voi näihin semiuusiin hakea makua grillistä. Olen usein luvannut itselleni, että en osta pikakasvatettuja vetisen makuisia ruotsalaisia uusia perunoita, ostin silti. Enää ikinä. Sen sijaan italialaiset siiklit on hyvän makuisia semiuusia perunoita, joista sukeutuu grillissä herkkua. Ajattele miten hyvää tulee kun grillaat oikeita, hyviä kotimaisia uusia perunoita. Saati omasta maasta nostettuja siiklejä!

Grillatut uudet perunat kahdelle

  • 10-12 (semi)uutta perunaa
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Pese perunat hyvin. Keitä suolatussa vedessä puolikypsäksi, kunnes haarukka pystyy niihin, mutta perunat eivät ole vielä kypsiä. Noin 10 minuuttia. Minä kokeilin varrasta kiehuvassa vedessä, varras ei mennyt läpi, joten keitin vielä pari minuuttia.

Varrasta perunat ja mausta oliiviöljyllä tai laita lautaselle maustettavaksi ja varrasta. Makuasia. Samoin makuasia on lisäätkö vielä hieman sormisuolaa tässä vaiheessa.

Grillaaminen onnistuu myös ilman varrasta. Jos perunat kypsyvät liikaa keitettäessä, voi varrastaminen on vaikeaa. Älä huoli, grillaa sellaisenaan tai grillihärpäkkeen avulla.

Grillaa hiilillä 10-15 minuuttia. Kääntele niin että kaikille puolille tulee kiva ruskistunut pinta ja maku.

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

3 thoughts on “Vartaissa grillatut uudet perunat

  1. Syön todella harvoin perunaa,mutta nuo näyttävät niin houkuttelevilta! Täällä on sellaisia minikokoisia perunoita ,joita myydään kilon verkkopussissa,ja yleensä uunia varten mutta niin kalpenevat suomalaisten uusien perunoiden rinnalla vaikka hyviä ovatkin.

    • Kiitos! Mä taas syön paljon perunaa. Vaikeaa aikaa tämä välisesonki kun vanhat on huonoja ja uudet eivät ole kasvaneet tai ne on pikakasvatetun makuisia. Olen kehitellyt nyt ohjeita jotka toimii näille semiuusille eteläeurooppalaisille perunoille. Ehkä ne toimisi myös teidän miniperunoille :)?

  2. Varmasti sopisivat:) Mä tykkään kyllä perunasta mutta kun ihan tarkoituksella olen sen jättänyt pois kun pitäisi päästä näistä liikakiloista eroon…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.