Jouduin oikaisemaan Tallbergin mustaherukkaisten karitsankyljysten kanssa, koska kasvimaalla riitti puuhaa yllin kyllin. Heitin kyljykset vain jääkaappiin marinoitumaan mustaherukan lehtien ja valkosipulin kanssa. Oikotie palkitsi tällä kertaa, sillä mustaherukka maistui kivan vienosti karitsan lihan kanssa. Tämä voi olla jopa parempi ohje tömäkämpää mustaherukan makua vierastaville.
Grillatut karitsan kyljykset mustaherukanlehdillä ja valkosipulilla marinoituna
- 4 karitsan kyljystä
- sormisuolaa
Marinadi
- oliiviöljyä
- kourallinen nuoria mustaherukan lehtiä
- 2 valkosipulin kynttä pilkottuna
- (mustapippuria)
- sitruunaa jos kaipaat
Kerää nuoria mustaherukan lehtiä kourallinen. Huuhtele, kuivaa ja pilko.
Viipaloi valkosipulin kynnet.
Sekoita mustaherukan lehdet ja valkosipuli öljyyn marinointiastiassa. Lisää kyljykset ja kääntele mausteet hyvin kaikin puolin. Nosta jääkaappiin pariksi tunniksi marinointumaan.
Ota huoneenlämpöön tuntia ennen grillausta.
Napsuttele pois valkosipuli ennen grillausta koska se palaa kuitenkin kitkeräksi kuumassa grillissä.
Suolaa kyljykset.
Grillaa kyljyksiä kuumahkolla hiilloksella 2-3 minuuttia puoleltaan, riippuen kyljysten paksuudesta, hiilloksesta ja säätilasta. Anna kyljysten vetäytyä muutama minuutti folion sisällä tai hiilloksen epäsuorassa lämmössä. Koristele kyljykset pienillä sievillä tuoreilla mustaherukan lehdillä.
Tarjoa grillikasvisten ja grillattujen semiuusien perunoiden kanssa. Ohessa maistuu raikas salaatti.
Lasiin sopii portugalilainen Altanon luomuviini, jonka löysin pääsiäisenä karitsaviinejä etsiessäni. Maistuu hieman viilennettynä grilliviiniksikin.