Omien parsojen aika on ihanaa. Olen jo toista viikkoa kerännyt parsasatoa kolmen, neljän päivän välein. Osa parsoista on paksuja, osa lyijykynän kokoisia, osa kapoisia kuin kynän lyijy. Mahtavan maukkaita ja tietysti tuoreita.
Tuore timjami ja makeaksi kuullotettu salottisipuli komppavat hienosti parsan makuja.
Parsaa, salottisipulia ja timjamia kahdelle
- kourallinen ohuita kotimaisia parsoja
- oliiviöljyä
- tuoretta timjamia
- pieni salottisipuli
- sormisuolaa
Pilko pieni salottisipuli hienoksi, hienommaksi kuin kuvissa :). Pilko timjami hienoksi. Laita pannulle oliiviöljyä ja kuullota sipulia ja timjamia muutama minuutti.
Napsauta parsoista kuiva kanta pois. Laita toiselle pannulle oliiviöljyä. Lisää parsat erissä paksuuden mukaan, jos käytät eripaksuisia parsoja. Paahda parsat käännellen kypsäksi. Lisää sormisuolaa. Sekoita kuullotetut sipulit, sekoita.
Ei muuten kannatta oikaista kuten minä tein ja yritin paistaa ne samalla pannulla. Päädyin sitten kaivelemaan parsojen alta sipulinpaloja, että parsa saisi kosketuksen pannuun.
Ohje makumaailma on peräisin Hans Välimäeltä. Iltasanomien reseptissä Välimäki keittää parsat pannulla. Siksipä sipulit ja parsa kypsyvät samalla pannulla kätevästi, mutta minä en vaivautunut lisäämään vettä, kun nuo omat parsat kypsyivät paistamallakin, paksummatkin minuuteissa.
Tarjoile hyvän Riesling Reserven kanssa.
Uudempi parsapenkki on istettu 2013. Nyt se alkaa olla kohillaan.