Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Luotto-ohjeeni: luomubroileria grillissä

Jätä kommentti

Vähintään kerran viikkoon teen luomukanaa. Usein se on arki-illan nopea ruoka, ilman suurempia suunnitelmia. Perusmausteet kanaan ja kana uuniin, kesällä grilliin.

  • 1 pkt (n. 700 g) luomukanan paistipaloja maalaiskananpojan maustamattomia paistipaloja (luullisia)
  • tilkka oliiviöljyä
  • timjamia
  • rosmariinia
  • savupaprikajauhetta
  • sormisuolaa

Avaa paketti, kaada kanojen päälle hieman oliiviöljyä. Hieraise öljy kaikin puolin kananpaloja ja mausta tuoreella tai kuivilla yrteillä ja savupaprikajauheella. Suolaa sopivasti.

Grillaa käännellen noin 35 minuuttia. Kokeile kanan kypsyyttä puolen tunnin kohdalla tikulla. Kun neste on kirkasta, on kana kypsää.

Lisukkeeksi keitän usein spelttiä ja grillaan kesäporkkanoita, broccoliinia tai varhaiskaalia. Uudet perunat tietysti käyvät lisukkeeksi, jahka ne kasvavat kotimaassa vetisistä pikakasvatetuista oikeiksi uusiksi perunoiksi. Siihen asti paahdan semiuudet perunat uunissa tai grillissä.

EDIT: Uutiset maalaiskananpojan tuotantoketjun ja ideologian muutoksista ovat syy miksi olen vaihtanut resepteihin tilalle luomubroilerin :(. Mielummin kallimpaa luomubroileria, harvemmin.

 

 

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.