Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kuusenkerkkäsiirappi

Jätä kommentti

Vuosi sitten juhannuksena söin aivan mahtavan makuisia kuusenkerkällä marinoituja porsaan ribsejä. Ihan vain sen ribsireseptin vuoksi keitin kuusenkerkkäsiirappia. Makean ystävät voivat maustaa kerkkäsiirapilla vaikka kropsua. Siirapilla voi myös maustaa uunikasviksia.

Kuusenkerkkäsiirappi

  • 1l kuusenkerkkiä
  • 2 l vettä
  • 4 dl tummaa ruokosokeria
  • (vaniljasokeria, en käyttänyt)

Kerää litra kuusenkerkkiä. Tänä kesänä ehtii hyvin vielä juhannuksen jälkeenkin koska kesä on varsin myöhässä. Eteläisen puolen kuusien kärkikasvustot voivat olla jo menettäneet kirkkaan vihreän värinsä, mutta vieressä oleva varjoisamman puolen kuusen kerkät voivat vieä helottaa kirkkaan vihreän vihreänä.

Kerää kerkkiä vain maanomistajan luvalla.

Liota kerkät yön yli raikkaassa vedessä. Kaada kerkät siivilään ja puristele liotusvesi pois.

Laita kaksi litraa vettä kattilaan, kerkät veteen ja ala keitellä. Keitä miedolla lämmöllä 1-2 tuntia.

Siivilöi kerkät pois ja laita keitinvesi takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja keitä ilman kantta 1-2 tuntia tai kunnes neste muuttuu siirappimaiseksi. Minä taisin keitellä lähemmäs kolme tuntia.

Pese hyvin tumma pullo, kaada lopuksi kiehuvaa vettä pullon desifioimiseksi. Kaada siirappi suppilon avulla pulloon ja korkki kiinni. Säilytä siirappipullo pimeässä komerossa. (Onko valoisia komeroita olemassakaan? Ehkä lasiovilla 😉 .)

Jätin lisäämättä joissain ohjeissa käytettävää vaniljasokeria, koska en halunnut korostaa makeutta. Jos tähtäät jälkiruokiin, kokeile vaikka aitoa vaniljaa.

Ensi kerralla aion kokeilla lisätä inkivääriä siirappiin, se voisi toimia possuohjeessa jossa käytetään muutenkin inkivääriä. Ja korealaisissa ohjeissa!

Kuusenkerkkä on ribsimarinadien ykkönen!

Pieni lahjapullo.

Ihanan siirappista.

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s