Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Grillatut litteät persikat

Jätä kommentti

Ajattelit kuitenkin otsikon nähdessäsi, että persikat grillataan jäätelön oheen jälkiruoaksi. Ha! Ei sinne päinkään!

Toki niinkin voi tehdä, mutta minusta persikka on parasta liharuoan kaverina. Hienoinen makeus ja hapokkuus sopii niin hyvin usein rasvaisen grilliruoan oheen, vaikka possuribsien kaveriksi suuta raikastamaan.

Grillilisuke neljälle

  • 4 persikkaa halkaistuna
  • oliiviöljyä

Leikkaa persikka halki pitkittäin. Poista kivi. Mausta kevyesti oliiviöljyllä, ettei persikka tartu grilliritilään.

Grillaa kummaltakin puolelta kunnes persikat ovat saaneet rusketusraidat. Nauti grilliruokien ohessa.

Jos kuitenkin haluat tehdä jälkkäriä, kokeile persikan leikkauspinnan kastamista ruokosokerin ja kanelin sekoitukseen ennen grillausta.

Tykkään enemmän litteistä persikoista, paraguaya-lajikkeesta. Voit toki grillata myös tavallisia persikoita tai nektariineja. Nyt kuulemma löytyy myös litteitä nektariineja. Onkohan niissä makuero tavallisiin nektariineihin?

Olen nyt innostunut kokeilemaan hedelmiä grillissä. Monet hedelmät sopivat hyvin grilliruoan lisukkeeksi, mutta ihan kaikki eivät. Esimerkiksi viikuna ei toimi. Älä suotta haaskaa hyviä viikunoita, tee mielummin parasta alkupalaa tuoreista viikunoista parman kinkun kanssa.

Tallenna

Tallenna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s