Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kuumaa ja nopeaa kalmaria grillissä

Jätä kommentti

Mustekala pitää grillata kiihkeän nopeasti kuumilla hiilillä. Oleellista on myös kuivata kalmarit mahdollisimman hyvin, jotta saat mukavan ruskean pinnan ja maun. Se legendaarisen sitkeä, kumimainen mustekala syntyy, jos grillaat kosteita mustekaloja haalealla hiilloksella pitkään. Onneksi tilanteen voi vielä korjata.

Italialaisittain grillattu mustekala

  • 400 g putsattuja kalmareita (squid)
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa varovasti
  • sitruunalohkoja ja tuoretta persiljaa tarjoiluun

Sulata kalmarit jääkaapissa yön yli. Varaa aikaa myös mustekalojen perkaamiseen. Jos löydät valmiiksi perattuja kalmareita, säästät aikaa, mutta voit hävitä maussa.

Putsaa kalmarit vetämällä pää ja sisälmykset ulos. Älä heitä vielä pääosaa pois, koska voit hyödyntää lonkerot erikseen.

Irrota sulka ja purista vatsaontelosta huolella maidit, mädit ja sisälmykset pois. Huuhtaisin vielä suppiloiden sisältä vedellä.

Valuta vesi ja laita kalmarit kahden talouspaperikerroksen tai biohajoavan keittiöpyyhkeen väliin ja taputtele kuivaksi huolella.

Sillä välin kun putkilot kuivattelevat, leikkaa lonkerot irti päästä silmien etupuolelta. Kuivaa ja grillaa tai säästä pastakastikkeeseen.

Lado grillattavat kalmarit syvään astiaan ja lorauta joukkoon oliiviöljyä, rouhi mukaan mustapippuria ja hieman sormisuolaa.

Viritä kuuma hiillos ja grillaa pari minuuttia puoleltaan putkilot kauniin ruskeaksi hiilloksen kuumimmalla hetkellä. Kalmarin sisällä oli vielä kaiken kuivailun jälkeen vettä, kaadoin nesteen pois kääntäessäni.

Monelle tuttu sitkeä ja kumimainen kalmari syntyy, jos grillaat kosteita mustekaloja haalealla hiilloksella pitkään. Onneksi tilanteen voi korjata jatkamalla grillaamalla lisää ja pitkään, yli puoli tuntia. Sitten mustekala mureutuu uudestaan.

Tarjoile kuumana tuoreen persiljan ja sitruunalohkojen kera. Kalmari maistuu minusta erinomaisesti alsacelaisen Pinot Grisin kanssa, etenkin Ermelin Pinot Gris Reserven kanssa.

Keittelin kalmarin lonkeroista ja yli jääneistä grillatuista putkiloista vanhan suosikin, chilisen ja tomaattisen pastakastikkeen. Grillaus antoi aivan ihanan lisävivahteen kastikkeeseen.

Ohje on peräisin Serious eats -sivustolta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

m

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s