Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Salaatti uusista perunoista, varhaiskaalista ja lohesta

Jätä kommentti

Ihana vuodenaika tehdä tähteistäkin herkkuruokaa. Et tarvitse tähän salaattiin kuin keitettyjä uusia perunoita, varhaiskaalia ja lohta jossain muodossaan. Kesäporkkana joukkoon ja koostumus saa kivasti lisää rousketta. Kastike syntyy kermaviilistä tai majoneesista.

Yhden hengen lomasalaatti

  • 5-6 pientä keitettyä uutta perunaa (mielellään siikliä)
  • 50 g paistettua/savustettua/kylmäsavustettua lohta
  • 100 g varhaiskaalia
  • 1-2 kesäporkkanaa

Kastike

  • 1/2 prk kermaviiliä tai 3 rkl majoneesia (mielellään Hellemans)
  • loraus sitruunaa (enemmän jos käytät majoa)
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa
  • hippunen ruokosokeria
  • persiljaa (tai tilliä tillin ystävälle)

Pilko perunat, varhaiskaali ja kesäporkkanat kulhoon, sekoita. Tee kastike sekoittamalla kermaviiliin mausteet, lorauta hieman sitruunaa, maista. Jos kaipaat lisää raikkautta, lisää sitruunan mehua.

Sekoita kastike joukkoon, nostele lohen palat päälle ja kaavi kastikekulhosta päälle vielä rippuset kastiketta. Koristele persiljalla. Tai tillillä, jos tykkäät siitä. En tänäkään vuonna muistanut kylvää kasvimaalle tilliä, selvästikään en kaipaa sitä.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s