Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Falafelin makuiset härkis-kebakot grillissä tsatsiki-kastikkeella

Jätä kommentti

Härkikseen tulee mahtava falafelin makumaailma ja helposti. Grillaaminen sen sijaan ei ollut niin helppoa. Härkisseos ei pysynyt vartaassa. Kebakot myös tarttuivat vähän grilliritilään. Mutta maku oli mahtava!

Korianterilla terästetty tsatsiki-kastike on must ohessa.

  • 1 paketti (250 g) härkäpapuvalmistetta (Härkis)
  • 3 munaa
  • 1,2 dl korppujauhoja
  • 2 salottisipulia tai 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1,5 tl juustokuminaa (jeeraa)
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,25 tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä + 2 rkl pihvien öljyämiseen grilliin
  • 3 rkl silputtua persiljaa ja korianteria yhteensä
  • korianterinlehtiä koristeluun

Tsatsiki-kastike

  • 1 prk kermaviiliä tai turkkilaista jugurttia
  • ½ kurkku raastettuna
  • 1 valkosipulin kynsi pilkottuna
  • 1 rkl tuoretta korianteria pilkottuna
  • loraus sitruunan mehua
  • sormisuolaa

Sekoita kananmunat ja korppujauho keskenään ja jätä turpoamaan puoleksi tunniksi. Sekoita Härkis joukkoon.

Korppujauhojen turvotessa pilko sipuli ja valkosipuli, laita paistinpannulle oliiviöljyä kuumenemaan. Lisää pilkottu sipuli pannulle, paista hetki ja lisää valkosipuli. Lisää suola.

Laita korianterinsiemenet ja juustokumina mortteliin, hieraise ne rikki. Kaada paistinpannulle, sekoita sipuleihin.

Lisää pannulle savupaprikajauhe, kurkuma ja suola. Hiero puolen teelusikallisen verran mustapippuria pannulle. Sekoita ja nauti aromien tuoksusta. Kun sipulit olivat kypsiä, anna seoksen hieman jäähtyä.

Pilko tuore persilja ja korianteri ja lisää Härkisseokseen.

Lisää sipuli-mausteseos taikinaan ja sekoita.

Yhteishyvän reseptissä lisättiin Härkikseen desi vettä. Jätin sen pois, koska en halunnut grillata nestettä pois. Korvasin veden kolmannella kananmunalla. Taikina oli vielä korppujauhojen turvottamisen jälkeenkin kovin kosteaa, joten lisäsin vielä puoli desiä korppujauhoja taikinaan. Yhteensä käytin 1,2 dl korppujauhoja. Jätin myös tomaattipyreen pois, en kaivannut sitä makumaailmaan.

Tee tsatsiki-kastike. Raasta puolikas kurkku ja purista raasteesta hellästi enin neste pois. Sekoita se kermaviiliin. Pilko valkosipuli, sekoita joukkoon. Mausta tuoreella korianterilla, sormisuolalla ja mustapippurilla. Lorauta joukkoon hieman sitruunan mehua.

Muotoile taikinasta pitkulaisia kebakkoja. Nostele kebakot lautaselle ja öljyä hyvin jokainen kebakko etteivät ne tartu ritilään. Ehkä öljyän myös ritilän ensi kerralla?

Grillaa kebakoille kaunis ja kivan rapea pinta kaikin puolin. Käännä varovasti. Ehkä kannattaa kokeilla käyttää apuna halsteria?

Härkis kaipaa kunnolla mausteita ja tässä osui minusta makumaailma niin kohilleen kuin voi olla. Kokeilin myös tehdä samoilla mausteilla pihvejä pannulla. Minusta hiillos antoi kebakoille paremman maun, mutta millepä se ei antaisi?

Kebakot matkalla hiilille saamaan viimeisen mausteen.

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s