Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Mansikoita ja pihasauniota

2 kommenttia

Sami Tallberg sanoo, että pihasaunio sopii mansikoille kuin tilli uusille perunoille. En ole tillin ystävä, mutta pihasaunion kyllä! Hieman ananaksen ja kamomillan makua, hitusen lakritsin ja jopa salmiakin vivahteita. Oikein hienoja makuja mansikoiden kaveriksi.

Ohje on helppo, ainoa haaste on löytää täydellisen kypsiä mansikoita. Pihasauniota kasvaa lähes jokaisella pihalla tai ainakin hiekkatiellä.

  • 300 g mansikoita
  • ¼  dl hunajaa
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl pihasaunion lehtiä ja kukkia

Kiehauta hunaja ja sitruunan mehu veden kanssa. Jätä jäähtymään.

Halkaise mansikat pitkittäin, lisää jäähtyneeseen nesteeseen. Lisää pihasaunion lehdet ja kukinnot. Anna maustua puoli tuntia välillä sekoittaen. Jos maku on sinulle liian vahva, jätä/ota kukinnot pois.

Tarjoile lusikan kanssa, sillä haluat lusikoida suuhun ihanan kastikkeen viimeistä pisaraa myöten.

Ohje on Tallbergin Villiyrttikeittokirjasta.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Mainokset

2 thoughts on “Mansikoita ja pihasauniota

  1. Tehty ja tykätty, vaikka oli väsynä eilen illalla jääkaappiin laitettu karvalakkiversio sokerilla. (Ja pihasaunion tuoksuhan on mitä mainioin, minulle tärkeä muisto lapsuuden kodista.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s