Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Grillattu lehtikaali

Jätä kommentti

Tänä kesänä olen kokeillut kaikenlaista jännää grillissä: persikkaa, perunaa ja kukkakaalia. Oman maan lehtikaalit ovat siinä vaiheessa kasvua, että sieltä pystyi keräämään ensimmäistä kertaa muutaman lehden. En kauheasti uskonut lehtikaalin grillaamiseen etukäteen.

Lehtikaali osoittautui mahtavaksi grilliainekseksi. Jos tykkäät lehtikaalisipseistä tai pannulla voissa rapeaksi paahdetusta lehtikaalista, tykkäät grillatusta lehtikaalista!

  • lehtikaalin lehtiä (mahdollisimman sileälehtisiä)
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa

Huuhtele lehdet ja kuivaa hyvin.

Öljyä lehdet molemmin puolin.

Käytä apuna tiivissilmäistä, tasaista grilliritilää. Laita lehdet erilleen toisistaan, taputtele lehti tasaiseksi.

Grillaa, tarkkaile ja käännä ennen kuin lehdet kärvähtävät. Nosta lehtikaalit pois grillistä ja suolaa. Kuumilla hiilillä lehtikaalin rapeutuminen vie vain minuutin pari.

Kerran yksi lehdistä ehti hieman kärvähtää. Siinä maistui kunnolla hiillos. Mietinkin, että maku voisi sopia yksiin ruokiin, joihin haetaan vastapainoksi ”poltetun” makua.

Jatka kunnes kaikki lehdet on grillattu.

Voit kokeilla itse maustettuja öljyjä lehtien maustamiseen. Valkosipuliöljy tai chiliöljy voisivat ainakin toimia. Kerro kun löydät herkun yhdistelmän!

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s