Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Luomukanankoipia, pekonia ja kantarelleja uunissa

Jätä kommentti

Makea-arominen valkoviini nostaa luomukanan kantarelleilla uuteen ulottuvuuteen. Sienet, pekonin ja kana karamellisoituvat kastikkeessa umamiseksi herkullisuudeksi.

Kana ja pekonihan maistuvat uunissa paahdettuna myös herkkutattien kanssa, mutta kantarelleille holautin kunnolla valkkaria. Eikä vain mitä tahansa pullopohjaa, vaan hyvää alsacelaista Pinot Gris Reserveä.

Kanaa kahdelle

  • 2 kanankoipea
  • ½ pakettia pekonia pilkottuna
  • oliiviöljyä
  • 5 dl kantarelleja
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • 2 dl valkoviiniä (Pinot Gris Reserve)

Paista ensin kantarellit trifolata-tyyliin. Tee sipulista ja mausteista pohja, johon laitat kantarellit kypsymään.

Pilko sipuli ja valkosipuli. Laita pannulle oliiviöljy, kuumenna ja lisää sipulisilppu. Kuullota sipulia pari minuuttia ja lisää valkosipuli. Kuullota hetki ja mausta sipulit mustapippurilla ja persiljasilpulla.

Lisää pilkotut sienet sipulien joukkoon. Anna nesteen kiehua rauhassa pois. Paista kunnes sienet vähän ruskistuvat. Mausta sienet suolalla. Maista, mausta pippurilla, persiljalla tai suolalla tarvittaessa.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Sienten kypsyessä ruskista kana ja pekoni. Jos pekonin rasva ei haittaa, ruskista ne uunipadassa. Jos tykkäät valutella pekonisi talouspaperin päällä normaalistikin (kuten minä), paista kana tilkassa oliiviöljyä ja pekoni erillisellä pannulla.

Mausta kana suolalla ja mustapippurilla.

Lisää pekoni ja sienet kanan joukkoon, nosta padan lämpöä ja kaada viini joukkoon. Annan alkoholin kiehahtaa pois.

Laita kansi päälle ja nosta uuniin. Paista 35-40 minuuttia riippuen kanankoipien koosta. Luomukoipireidet ovat pienempiä kuin tehotuotetut. Jos käytät isompia broilerin koipireisiä, pidennä kypsennysaikaa tuntiin.

Maista, lisää kastikkeeseen tarvittaessa mausteita.

Tarjoa keitetyn speltin tai uusien perunoiden kanssa, syssymmällä uunilohkoperunoiden kera. Maistuu myös pastakastikkeena.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.