Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Herkkutateilla täytetyt latva-artisokat

2 kommenttia

Joka syksy haluan latva-artisokkien ja herkkutattien maun suuhuni, vähintään kerran. On se niin maaginen makujen yhdistelmä!

Löysin kaupasta tovi sitten kotimaisia latva-artisokkia, pieniä ja sieviä. Sellaisia kuin italialaisilta toreilta löytyy. Niiden täyttämiseen tarvittiin vain kaksi herkkutattia.

Alkupalaksi kahdelle

  • 4 pientä latva-artisokkaa
  • sitruunaa liotinveteen
  • suolaa keitinveteen

Italialaisittain paistetut herkkutatit

  • 2 herkkutattia
  • oliiviöljyä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • mustapippuria
  • puolikas kourallinen persiljaa
  • raastettu parmesaania

Käsittele latva-artisokat tämän ohjeen mukaan.

Nosta putsatut artisokan pohjat sitruunaveteen odottamaan.

Paista herkkutatit trifolati-tyylillä. Herkullisin herkkutattipaistos mitä tiedän. Pilko sipuli pieneksi, laita pannulle oliiviöljyyn kuullottumaan. Lisää pilkottu valkosipuli muutaman minuutin kuluttua. Mausta sipulit mustapippurilla ja pilkotulla persiljalla.

Lisää paistokseen puhdistetut ja pilkotut herkkutatit. Paista kunnes sienten neste on lähes haihtunut. Pieni kosteus sienissä sopii latva-artisokkien täytteeseen.

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.

Keitä latva-artisokat suolatussa vedessä. Näitä pieniä tarvitsi keittää vain vähän, alle kymmenisen minuuttia.

Valuta keitetyistä vesi pois latva-artisokista, anna kuivahtaa hetki. Laita ne uunivuokaan ja täytä sienillä. Raasta päälle parmesaania.

Pieniin artisokkiin ei mahtunut kaikki sienet, mutta laitoin luovasti artisokkien ympärille, pienen vuoan pohjalle, parmesaania päälle.

Nosta vuoka uuniin 220 asteeseen. Ota pois kun juusto ruskistuu, se vie kymmenisen minuuttia.

Usein täytän latva-artisokat mozzarellalla ja tomaattikastikkeella. Pakollinen alkupala aina kun osso buco hautuu tomaattikastikkeessa, kastikkeesta riittää aina muhevaa tomaattikastiketta täytteeksi.

 

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

2 thoughts on “Herkkutateilla täytetyt latva-artisokat

  1. Huh huh mitä herkkua. En ole koskaan maistanut artisokkaa yhdessä herkkutatin kanssa, mutta voin kuvitella miten hienosti maut käyvät yhteen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.