Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Viikunoita, chevreä, pinjansiemeniä ja Matuaa lasissa

2 kommenttia

Tämä on ihanan helppo, nopea ja herkullinen ohje. Muuta haastavaa ohjeessa ei ole kuin pinjansiemenien paahtaminen pannulla. Sekin on helppoa kun et päästä huomiota herpaantumaan. Löysin myös loistavan viinin tälle alkupalalle.

Alkupala kahdelle

  • 2-3 kypsää viikunaa
  • 50 g chevreä
  • 2 rkl (vajaa) pinjansiemeniä

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja kaada pinjansiemenet pannuun. Heiluta pannua välillä. Kun siemenet ovat saaneet ruskeaa pintaa ja ilmassa alkaa leijua ihana paahtuneen pinjansiemenen tuoksu, kaada pinjat pois pannusta. Järeä valurautapannu pysyy kuumana pitkään, joten sellaiselle ei kannata siemeniä unohtaa jäähtymään. Pannun kuumentaminen ennen pinjansiementen lisäämistä on minusta parempi tapa kuin laittaa siemenet kylmälle pannulle. Minulla ainakin huomio ehtii herpaantua kuumenemista odottaessa ja sitten käy käry.

Pilko viikunat pitkittäin renkaiksi. Laita ne alkupalalautasille, murenna cherve päälle ja ripottele pinjansiemenet.

Nauti Matuan Pinot Noirin kanssa. Ostin tätä uusiseelantilaista Marlboroughin alueen Pinot Noiria, koska se sopii mainiosti punajuuren kanssa. Ostin chevrenkin punajuuria varten, mutta onneksi siitä riittiä kokeiltavaksi myös viikunoille. Oi mikä sinfonia soi suussa! Lämmin suositus.

Ohje on bongattu The Spruce -sivustolta.

Tiedätkö miten valita hyvän viikunan kaupassa? Minä kopeloin aina perusteellisesti (mutta varovaisesti) kunnes löydän hyvältä kädessä ja silmässä tuntuvat viikunat. Tarkempia ohjeita löytyy toissapäiväisestä viikunaohjeesta. Nyt on sesonki!

2 thoughts on “Viikunoita, chevreä, pinjansiemeniä ja Matuaa lasissa

  1. Ihana kombo, viikunoita ja chevreä ,nam:) PItääkin käydä ostamassa viikunoita,nyt alkoi tehdä mieli näiden postauksiesi tiimoilta, ja koska toreilla viikunoita näkee nyt paljon.
    Merja, annoin sinulle muuten väärän vinkin aikaisemmassa postauksessa,eli tämän vuoden Ruoka& Viini -messuilla veljeni kojuissa ei olekaan italialaista vaan ranskalaisia juustoja, ja kun kysyin Pecorinosta, niin hän sanoi että Casa Italiassa Bulevardilla,jonne hän toimittaa italialaiset elintarvikkeet, on erilaisia Pecorino-juustoja myynnissä, niin että kun olet Helsingissä niin siellä kannattaa pistäytyä
    http://casaitalia.fi/

    • Casa Italia, sinne siis suunta! Kiitos vinkistä! Siellä teillä on varmaan niiin paljon valinnan varaa kaikista ihanista hedelmistä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.