Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Nopeaa ja helppoa maissikanaa, yrttejä, pekonia ja kantarelleja

Jätä kommentti

Joskus on niin nautinnollista kun ruoka lähes laittaa itse itsensä. Siinä välissä ehdit vaikka saunoa ja tulla rentoutuneena nostamaan ruoan uunista ruokapöytään.

Olen tehnyt kanaa, kantarelleja ja pekonia ennenkin, hartaasti jokaista raaka-ainetta hoivaten ja parhaat maut esiin houkutellen.

Mutta aina ei ehdi. Kun on kiire sadonkorjuuseen, lenkille ja tryffeliin. Ja saunaan. Ratkaisin iltaruoan laittamisen kaiken tämän positiivisen stressin keskellä lykkäämällä päivällä kuivumaan keräämiäni yrttejä, jääkaapissa jo tovin laittamista odottaneita kantararelleja, pekonia ja maissikanankoivet suoraan uuniin. Ihanaa tulee näinkin, etenkin kun lasissa on ruokaan täydellisesti sopivaa viiniä.

  • 2 maissikanankoipea
  • oliiviöljyä
  • ¼ paketti pekonia
  • 2 dl tuoreita kantarelleja
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • yrttejä: rosmariinia, rakuunaa, timjamia, persiljaa, oreganoa

Laita sauna päälle.

Laita uuni päälle lämpiämään 200 asteeseen.

Lirauta oliiviöljyä maissikanan koiville, ripottele suolaa ja hiero mustapippuria myllystä. Pilko päälle tuoretta rosmariinia, oreganoa, timjamia, rakuunaa ja persiljaa, mitä nyt sattuu olemaan. Minulla oli noita kaikkia kori täynnä, matkalla narun jatkoksi, kuivumaan.

Pilko pekoni ja isoimmat kantarellit.

Laita uunivuoan pohjalle kantarellit ja puolet pekonista, ripsauta vähän suolaa ja yrttejä, sekoita.

Nosta maissikanankoivet sieni-pekoniseoksen päälle. Ripottele päälle loput yrteistä ja pekonista. Nosta vuoka uuniin.

Samalla uunissa kypsyvät perunat. Käytin oman maan kitukasvuiseksi jääneitä nicoloita, pieniä perunoita kuorineen, isommat niistä varsista oli syöty aiemmin. Ohessa oli punajuuria, joita olin kypsytellyt siinä ohessa jo edellisenä päivänä.

Sauno rauhassa.

Nosta kanankoivet 45 minuutin päästä uunista.

Maissikanan, pekonin ja kantarellien kanssa maistuu Te Kairanga Runholder Pinot Noir.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s