Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Samettista keittoa hokkaidokurpitsasta

Jätä kommentti

Hannan sopassa oli yhdistetty ras-el-hanoutia kurpitsakeittoon. Oi miten ihanaksi yhdistelmäksi se osoittautuikaan!

En ole ennen tehnyt keittoa hokkaido-kurpitsasta, mutta maukkautensa vuoksi se ampaisi heti keittoaineiden top-listalleni.

Jotain puuttuu vielä… granaattiomenan siemenet!

Paahdettu kurpitsakeitto

  • 1 keskikokoinen hokkaido-kurpitsa (tai myskikurpitsa)
  • loraus oliiviöljyä
  • 1-2 rkl hunajaa (käytin tryffelihunajaa)
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 salottisipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • kuivattua timjamia
  • 1 rkl ras-el-hanout -mausteseosta
  • 4 dl kookosmaitoa tai kookoskermaa (luomu)
  • 2-3 dl vettä (kasvis- tai kanalientä)

Koristeet ja mausteet keiton päälle:

  • kookoskermaa tai kookosmaitoa
  • granaattiomenan siemeniä
  • manteleita
  • tuoretta minttua

Pilko hokkaidokurpitsa isoihin paloihin, kaavi rihmat ja siemenet pois. Laita kurpitsapalat uunivuokaan.

Mausta oliiviöljyllä, hunajalla, mustapippurilla, sormisuolalla ja timjamilla. Käytin tryffelihunajaa, sillä koetan saada edellisen sadon tryffelihunajat käytettyä ennen kuin teen uutta. Tryffeli ei maistunut paljoakaan ras-el-hanoutin alla, ehkä korkeintaan tuki makua kauniisti.

Paahda kurpitsoita 200 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Ei haittaa jos kurpitsan kulmat ruskistuvat, saat vain paahteisempaa makua keittoon.

Tein tämän jo edellisenä päivänä, nostin vain jäähtyneen vuoan jääkaappiin odottamaan otollisempaa keiton tekohetkeä.

Kuori ja pilko sipulit ja valkosipuli. Kuullota salottisipulia pannulla minuutti, lisää valkosipuli. Mausta sipulisilppu ras-el-hanoutilla ja timjamilla. Paista vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä, anna makujen tekeytyä.

Lisää kattilaan kookosmaito (säästä hieman koristeeksi) ja vesi tai liemi. Laitoin vettä varovasti ja lisäsin loppupuolella hieman lisää. Helpompi jatkaa keittoa kuin keittää liian lievää kasaan. Keitä keitto hiljalleen 10-15 minuuttia.

Kaavi kurpitsan liha pois kuorista kattilaan. Soseuta keitto sauvasekottimella.

Mausta keitto mustapippurilla ja sormisuolalla. Maista, säädä makuja tarpeen mukaan.

Jaa keitto annoskulhoihin. Pyöräytä lusikalla kookosmaidosta kauniit kiemurat keiton pintaan. Tässä kohtaa toivoin, että kaapissani olisi ollut kookoskermaa maidon sijaan. Kermasta olisi syntynyt kauniimmat kuviot keittoon.

Ripottele päälle mantelia. Naputtele halkaistusta granaattiomenasta siemeniä koristeeksi. Mausta vielä tuoreella mintulla.

Jos kaipaat hieman chilin lämmitystä kurpitsakeittoon, katso myskikurpitsakeiton ohje. Siinä keittoon sujahtaa chilien lisäksi myös savupaprikaa, jeeraa ja korianterinsiemeniä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s