Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ihan kotimaiset crostinit

Jätä kommentti

Gorgonzolaa ja parman kinkkua, klassinen yhdistelmä italialaisten alkupalaleipien päälle. Olen nyt kuitenkin tykästynyt kotimaisiin Peltola blue -juustoon ja Tammisen Crudoon, ilmakuivattuun sianniskaan. Peltolan sinihomejuusto on minun makuuni sopivan lempeää. Kun vielä sattui oikeanlainen leipä alle, syntyi ihan paras kotimainen crostini.

Kotimaiset crostinit kahdelle

  • 4 viipaletta vinoon leikattua leipää (Ullan Pakarin hieman jyväistä Aurinkopatua)
  • 4 siivua ilmakuivattua sianniskaa (Tammisen Crudo)
  • 4 rkl Peltola Blue -juustoa
  • valkosipulin kynsi halkaistuna
  • kylmäpuristettua rypsiöjyä (oliiviöljyä)

Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.

Leikkaa leivästä vajaan sentin paksuisia viipaleita. Valuta jokaisen leivän päälle ihan pieni loraus öljyä, levitä se leivälle ennen kuin se imeytyy niille sijoilleen.

Nosta leivät uuniritilälle. Ritilällä saat rapean pinnan molemmille puolille. Ota leivät pois parin minuutin päästä tai kun leikkauspinta on hieman rapeutunut.

Hiero valkosipulin kynttä kummallekin puolelle leipiä, laita leivät sitä mukaa uunivuokaan.

Levitä leivän päälle 1 rkl Peltolan sinihomejuustoa, levitä. Laita yksi viipale ilmakuivattua kinkkua leivän päälle. Tammisen crudo on just passelin kokoinen.

Nosta vuoka uuniin 2-3 minuutiksi.

Tarjoa leivät alkupalaksi. Olen tosin tehnyt näitä myös iltapalaksi, välipalaksi ja aamiaiseksi, sen verran hyvin ne on. Tavallinen sosekeittokin ylevöityy tässä seurassa.

Mistä muusta voi tehdä näitä rapeita leipäsiä? Ainakin tuoreista viikunoista, herkkutateista, kantarelleista, kanin maksasta…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.