Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ah niin hitaat karitsan potkat

Jätä kommentti

Ajan kanssa, hitaasti haudutellen. Aloita muutama tunti ennen syömistä tai vaikka edellisenä päivänä. Uunissa menee kolmisen tuntia, toinen tovi menee liemen jäähtyessä, jotta voit kuoria rasvan pois.

Usein kypsennän karitsanpotkat punaviinissä, mutta nyt kaipasin valkosipulia hoitamaan flunssanpoikasta. 10 kynttä pehmeni, katosi ja toi vain ihanaa syvyyttä kastikkeeseen.

  • 4 karitsan potkaa
  • sormisuolaa (käytin väinönputkisuolaa)
  • 3 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 10 valkosipulin kynttä
  • timjamia
  • kiehuvaa vettä

Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.

Suolaa potkat kevyesti ja laita ne uunipataan pystyasentoon. Lisää kuoritut ja halkaistut sipulit, kuoritut porkkanat ja valkosipulin kynnet kokonaisina, kuorittuna. Laita joukkoon muutama tuore timjamin oksa.

Kaada päälle kiehuvaa vettä niin että ne juuri ja juuri pettyvät.

Laita padan päälle folio ja folion päälle kansi, nosta pata uuniin. Hauduta pataa uunissa 3 tuntia, jos käytät karitsaa, 3,5 tuntia jos lammasta.

Anna potkien jäähtyä liemessään. Nosta potkat pois ja viilennä liemi, jotta saat kuorittua rasvan päältä pois. Olen jäähdytellyt pataa lumessakin kun oikein hoppu ollut. Jos pieni rasva ei haittaa, voit hypätä tämän vaiheen yli.

Keitä kastike kokoon reippaasti. Keittelin lientä kasvisten kanssa, uskoin että ne antaisivat vielä viimeiset makunsa liemeen. Voit myös siivilöidä kasvit pois ennen kokoon keittämistä.

Maista, mausta liemi tarpeen mukaan.

Kuumenna uuni 200 asteiseksi ja paahda potkiin ruskea pinta, kiillota pinta kastikkeella ja rouhi pintaan suolaa. Väinönputkisuola myllystä on muuten mainion makuista.

Tarjoa herkkutattirisoton tai kantarellispelttiriston kanssa.

Ohje on peräisin Koko lihan maku -kirjasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.