Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Se oikea hunajabroileri!

2 kommenttia

Oletko joskus miettinyt miksi kaupassa myydään hunajamarinoituja broileripakkauksia? Tämän takia! Se valmismarinadi ei vain maistu millekään, jos on kerran maistanut aitoa.

Jopa hieman kinuskiseksi tiivistynyt hunajainen ja kermainen kastike, mutta kuitenkin suolaisen puolelle tasapainotettu maku. Muistan tuon maun yli 25 vuoden takaa heinolalaisesta ravintolasta. Se oli aikuisen elämäni ensimmäisiä havahduksia herkulliseen ruokaan ja jätti lähtemättömän muistijäljen. Sitä makua olen yrittänyt toistaa kerran jos toisenkin, onnistumatta.

Kastikkeen maku löytyi kun käytin luomubroileria. Haudutin broilerin ja kastikkeen uunissa ja lopuksi keitin hieman kokoon kastiketta paistinpannulla. Niin yksinkertaista. Kun raaka-aine on oikea, onnistuu makukin.

Hunajabroileria kahdelle

  • 2 luomubroilerin koipireittä
  • oliiviöljyä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl hunajaa
  • sormisuolaa
  • rosmariinia
  • mustapippuria

Ruskista koipireidet oliiviöljyssä. Mausta koivet sormisuolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Kaada pannulle kuohukerma, nosta kastike kiehuvaksi. Lisää hunaja.

Nosta 200 asteiseen uuniin ja paista 35-40 minuuttia, riippuen koipien koosta. Jos käytät isompia koipia kuin luomukoivet, lisää 20 minuuttia paistoaikaa. Jos koivet ruskistuvat liiaksi, laita päälle foliot tai kansi.

Minun kastikkeeni oli hieman erottunut uunissa. Kun lämmitin seuraavana päivänä ruokaa, keitin kastikkeen kokoon. Siinä se muotoutui ihanaksi, juuri sopivasti kinuskiseen vivahtavaksi, suolaisekseksi kastikkeeksi. Eli jos kastike näyttää epämääräiseltä uunin jälkeen, kaada kastike pannulle ja kiehauta nopeasti. Ole tarkkana, ettei kastike kiehu oikeasti kinuskin makeusasteelle. Pidä koivet kuumana. Hae sopivaa makua ja koostumusta maistelemalla.

Koristele persiljalla. Tuo kuvakin olisi niin paljon parempi reippaalla persiljalla!

Tarjoa friulilaisen Livon -valkoviinin kera.

Olen myös varma, että keskeinen osatekijä kastikkeen maussa on luomubroileri. En ole yleensä kananrasvan ystävä, mutta luomubroilerissa rasvakin on hyvän makuista. Toivon hartaasti, että uutisten kertomat luomubroilereiden teurastamo-ongelmat on ratkaistu uuden toimijan myötä. Olen jo lopettanut maalaiskananpojan ostamisen, vaikka se oli vuosia suosikkini. Maku ei ole enää niin hyvä ja kauniilla periaatteilla aloitettu projekti taitaa sekin olla uhrattu markkinavoimien alttarille.

 

2 thoughts on “Se oikea hunajabroileri!

  1. Olisi paljon mukavampaa, kun käytät sitä broilerisanaa, kokoajan etkä vaihda luomubroileria kanaksi jota se ei ole joka toisessa lauseessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.