Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Tryffelikauden komea päätös: kampasimpukkaa tryffelillä

Jätä kommentti

Kävimme kaveriporukalla kokeilemassa onneamme vieläkö tryffeleitä löytyisi. Koirat olivat hyvässä iskussa! Löysimme juuri sopivasti mausteita lohelle ja kampasimpukoille.

Kampasimpukat tryffelillä on tämän syksyn paras tryffeliherkku. Käytin sekä tryffelivoita että tuoretta tryffeliä, mutta jos sinulla ei satu olemaan molempia, saat maustettua herkän kampasimpukan jummalla kummalla. Raastettu tuore tamperelainen tryffeli kyllä kruunasi maut.

Kampasimpukat alkupalaksi kolmelle

  • 9 kampasimpukkaa
  • oliiviöljyä
  • nokare tryffelivoita
  • 2 g tryffeliä
  • (sormisuolaa)
  • 3 pientä viipaletta limeä

Sulata ja kuivaa hyvin kampasimpukat.

Laita pannulle oliiviöljyä ja tryffelivoita, kuumenna kohtuullisen kuumaksi.

Kun voin kuohu on laskenut, laita kampasimpukat pannulle. Kampasimpukat kannattaa paistaa nopeasti ja kiihkeästi, yksi minuutti puoleltaan.

Nosta simpukat alkuruokalautasille ja raasta päälle tryffeliä. Tarjoa limeviipaleiden kanssa.

Tarjoa hyvän Pinot Grisin kanssa. Adamin Pinot Gris Reserve tai Ermelin Pinot Gris Reserve maistuvat kampasimpukoiden kanssa.

Tryffelidinnerin pääruoaksi teimme lohta ja punajuurta tryffelillä. Nekin olivat meidän mielestä aika herkkuja. Kokeilin myös graavata kirjolohta tryffelisuolalla. Se ei kyllä toiminut, vaikka kohteliaat vieraat äännähtelivätkin ystävällisesti. Tryffelisen paistetun lohen ja punajuuren ohjeita tulossa jahka ehdin kirjoittelemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.