Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ylellistä vadelma-jogurttipuuroa uunissa

Jätä kommentti

Juhlava ja ylellinen kaurapuuro, onko sellaista olemassakaan? On! Kaurapuuro, joka maustetaan aidolla vaniljalla, vadelmilla, jugurtilla ja banaanilla.

Tykkään kyllä peruskaurapuurostakin, mutta harvemmin sitä erikoisherkuksi keitän. Joulupäivän aamiaiseksi tytär ehdotti luksuspuuroa, vaihteluksi riisipuurolle. Pehmeän ja raikkaan makuinen, kolmen muna puuro on myös varsin ruokaisaa.

Uunipuuro neljälle

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 6 dl kauramaitoa, mantelimaitoa ja luomumaitoa
  • 1 banaani tai puolitoista
  • 3 muna
  • suolaa
  • 1 vaniljatanko tai 3/4 tl vaniljauutetta
  • 2 dl pakastettuja kokonaisia vadelmia
  • 6 rkl Bulgarian jogurttia
  • mantelilastuja
  • kuivapakastettuja vadelmia koristeeksi

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Sekoita isossa uunivuoassa maito ja kaurahiutaleet. Muussaa banaani haarukalla ja sekoita joukkoon kananmunat. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin vaniljauutetta. Käytin aitoa vaniljaa vaniljatangosta.

Lisää joukkoon hieman sulatetut vadelmat, mausta sormisuolalla ja sekoita.

Laita jugurtti puuron pinnalle, älä enää sekoita.

Paista uunissa noin puoli tuntia kunnes puuro on lähes kokonaan hyytynyt. Keskusta voi olla hyllyvä.

Nauti kuumaan mantelilastujen kanssa.

Minun makuuni hieman vähemmän banaania voisi maistua. Banaanisen puuron ystävät voivat laittaa 1,5 banaania.

Puuron ohje on peräisin Lunni leipoo -blogista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s