Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Carluccion kahden tatin kana

Jätä kommentti

Mikä olisi parempi tapa kunnioittaa chef Antonio Carluccion muistoa kuin kaivaa miehen keittokirja hyllystä? Päätin tehdä Intohimona sienet -kirjasta Kahden tatin kanaa. Herkkutatin lisäksi ohjeessa käytetään punikkitatteja. Muskottipähkinä antaa kivan säväyksen tomaattikastikkeeseen ja kanalle.

Pakastimesta löytyi se yksi pieni paketti punikkitatteja, jonka olin sinne jemmannut mustekalapastaa varten. Olin päättänyt vakaasti, että en enää kerää punikkitatteja yhtä tattia enempää. Olen tyhjentänyt pakastimen syömättömistä punikeista niin monta kertaa.

Punikkitatit toivat herkkutatin oheen yllättävän hauskan maun ja koostumuksen. Pyörrän päätökseni, jatkossa huolin punikkitatteja sienikoriin. Ainakin muutaman!

Carluccio käyttää luutonta rintafilettä, mutta minä käytin luomukanankoipia. Luomukanaa myös italialaisen ruoan suuri keittiömestari suosittelee, sahajauhon makuisten tehotuotettujen broilerien sijaan.

Carluccio tattikanaa kahdelle

  • 2 luomukanan koipea
  • 2 dl kokoon keitettyjä pakastettuja herkkutatteja
  • 1 dl kokoon keitettyjä punikkitatteja
  • vehnäjauhoja kanojen jauhottamiseen
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta persiljaa
  • tuore timjaminoksa
  • ripaus muskottipähkinää

Sulata sienet. Käytän usein mikroa sulattamiseen, koska en muista ennakoida ja ottaa sieniä ajoissa sulamaan. En ole huomannut makueroa sulatustapojen suhteen.

Jauhota kanankoivet ja paista kullankeltaiseksi oliiviöljyssä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta ruskistetut koivet hetkeksi sivuun lautaselle.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Lisää pannulle pilkottu sipuli ja voi, kuullota sieniä hetki. Lisää tatit, annan hetki poreilla.

Lisää pannulle tomaattimurska, muskottipähkinä, timjami, persilja, kypsennä pari minuuttia. Kaada päälle valkoviini ja nosta kiehuvaksi, anna alkoholin kiehahtaa pois. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla, mutta muista että maustoit jo kanat kertaalleen.

Tästä eteenpäin Carluccio kypsentää luuttomat kananpalat kastikkeessa pannulla, mutta koska käytin kanankoipia, nostin kanat ja kastikkeen uunivuoassa uuniin kypsymään.

Kypsennä 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.

Tarjoa uunissa paahdettujen veneperunoiden, riisin tai pastan kera.

Aiemmin olen tehnyt myös Carluccion helppoa ja maukasta yhden padan kaniinia.

Rest in Peace, Antonio!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.