Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pancettan ja balsamicon kesyttämät ruusukaalit

4 kommenttia

Ruusukaali on ollut minulle kiemurainen kaveri, vaikka en olekaan mikään supermaistaja. Olen joutunut kuorimaan siitä monta kerrosta, ennen kuin se on kesyyntynyt minulle. Mutta kun ruusukaalille löytyy oikeat kaverit, on se aivan ihanaa!

Paahdoin nämä purppuraiset ruusukaalit uunissa pancettan kera ja maustoin makealla balsamicolla. Balsamicon makeus ja pancettan tiivistytyneen lihainen suolaisuus antavat täydellisen tasapainon ruusukaalin happamille ja kirpeille mauille.

  • kaksi reilua kourallista ruusukaaleja
  • 50 g pancettaa
  • sormisuolaa
  • reilu loraus oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl siirappista balsamicoa (käytin Ponti Glassaa)

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Jos päällimmäiset lehdet ovat tummuneet, kuori huonot lehdet pois. Leikkaa kuivaa kantaa pois milli pari.

Halkaise ruusukaalit ja laita ne uunivuokaan. Laita mukaan myös irtoavat yksittäiset ruusunlehdet, niistä tulee ihanan rapeita sipsejä.

Lisää pancetta ja oliiiviöljy. Mausta sormisuolalla ja rouhauksilla mustapippuria myllystä. Sekoita mausteet hyvin joukkoon.

Paahda 20-30 minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat kypsiä, mukavasti ruskistuneita ja pancetta on rapeutunut. Sekoita kerran paahtamisen aikana.

Mausta uunista tulleet ruusukaalit ja pancettat heti siirappisella balsamicolla. Sekoita hyvin ja tarjoa kuumana.

Ohjeen löysin Foodnetwork -sivustolta.

 

Mainokset

4 thoughts on “Pancettan ja balsamicon kesyttämät ruusukaalit

  1. Harvemmin tulee syötyä ruusukaaleja, vaikka olenkin suuri kaalifani. Joitakin vuosia sitten olin eräillä kutsuilla jossa oli ihanaa ruusukaalia, ja sitä oli ihan pakko tehdä (jossain blogissani,en oikein muista nyt missä). Herkullisen näköinen ruusukaaliannos:)

    • Kiitos Jael! Ruusukaali on kesyyntynyt minullekin hitaasti. On se kyllä herkkua kun ne oikeat reseptit löytää. Pitääkin käydä katselemassa sitä sun ihanaa ruusukaalia!

  2. No löytyhän se lopulta., Kun aloin ajatella sitä, teki yhtäkkiä mieli ruusukaalia;D
    https://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2010/09/marinoitua-ruusukaaliherkkua.html

  3. Näin siinä käy, ajateln vastaavani, luulen vastanneeni kommenttisi ja lopulta en vastanutkaan :D. Kiitos Jael, tämä menee niin kokeiluun!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.