Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pinaattia ja pekonia

Jätä kommentti

Pehmeä ja rapea. Terveellinen ja syntinen. Pinaatti ja pekoni tasapainottavat toisiaan herkullisesti.

Pinaattia ja pekonia lisukkeeksi kahdelle

  • 250 g pinaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1/2 pakettia pekonia (1/3 pakettia eli reilu 50 g riittää myös)
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • sitruunaa tai valkoista balsamicoa

Huuhtele ja kuivaa hyvin pinaatti. Salaattilinko olisi tähän hyvä väline. Sen(kin) laitteen puuttuessa keittiöstäni kuivasin pinaatit pyyhkeellä. Reippaat voivat tehdä pyyhkeestä myös salaattilingon, kulmista vain kiinni ja muutama pyöräytys pään päällä. (Ja sitten pääset pyyhkimään lingotun veden keittiön yläkaapeista. Kokeiltu on, ei ole usein tuo metodi käytössä. Ehkä mun kaappeihin sittenkin mahtuisi salaattilinko.)

Poimi huonot lehdet pois. Tässä satsissa ei ollut yhtään huonoa pinaatinlehteä, harvinainen löytö.

Pilko pekoni ja laita palat paistumaan pannulle. Paista pekoni rapeaksi.

Kuori ja pilko valkosipuli.

Laita pekonin rapeutuessa isolle paistinpannulle oliiviöljyä ja valkosipuli. Paista hetki, lisää pinaatti. Sekoita ja paista kunnes neste on haihtunut. Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla.

Purista sitruunamehua tai ripauta valkoista balsamicoa joukkoon.

Sekoita pekonit pinaatin joukkoon ja tarjoile.

Pinaatti eri muodoissaan on klassinen italialainen contorni, pääruoan kanssa tilattava kasvislisuke. Pekonin lisäksi mukaan voi heittää hieman paahdettuja mantelilastuja tai veistää luomu(!)parmesaania.

Tarjoilin pinaatin lisukkeena hitaasti haudutetun karitsan lavalle. Monipuolinen pinaatti maistuu myös kalan, vaikka yksinkertaisesti pannulla paistettujen kalafileiden tai uunissa paahdetun luomukanan kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.