Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Toscanalaista kanaa, pinaattia, pekonia ja papuja

4 kommenttia

Pekoni, pinaatti ja pavut antavat tomaattiselle kanapadalle ihanan pehmeän ja tasapainoisen maun.

  • 750 g luomubroilerin koipireisiä
  • ½ paketti pekonia
  • 1 iso sipuli
  • rosmariinia
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa
  • 250 g pinaattia
  • pieni purkki kokonaisia tomaatteja/pilkottuja tomaatteja
  • 1 prk valkoisia papuja (käytin papusekoitusta: voipapuja, valkoisia papuja)

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Huuhtele pinaatti ja jätä lävikköön valumaan.

Kuori ja pilko sipuli. Pilko pekoni. Leikkaa koipireidet luun kohdalta kahteen osaan, niin palat kypsyvät hieman nopeammin.

Kuumenna uunipataa liedellä, lisää pekonin palat. Ruskista pekoni rapeaksi. Kaavi pekoni pois ja laita kanapalat pataan ruskistumaan kauniisti kaikin puolin. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.

Nosta kanat sivuun ja kuullota sipuli padassa. Ripottele hetken päästä sormisuolaa sipulin päälle.

Lisää pinaatti, rosmariini, pavut ja tomaatti. Käytin tomaattimurskaa, mutta purkitetut kirsikkatomaatit voisivat maistua raikkaammalta. Tomaattimurskakin toimi mukavasti.

Laita pekoni takaisin pataan. Nostele kananpalat päälle. Laita pata uuniin ilman kantta, paista noin 40 minuuttia.

Tarjoa perunan, pastan tai riisin kanssa.

Ohje on peräisin My Recipes -sivustolta.

 

Mainokset

4 thoughts on “Toscanalaista kanaa, pinaattia, pekonia ja papuja

  1. Nuo italialaiset osaavat kyllä tehdä uuniruokansa maistuviksi ja käyttävät paljon papuja!

    • Italialaiset klassitko on parhaita, etenkin jos sattuu tykkäämään ko. raaka-aineista. Nämä olivat yhdessä vielä niin paljon enemmän :D.

  2. Kuulostaa herkulliselta, tämmösiä kanareseptejä ei oo koskaan liikaa 🙂

    • Tämä resepti jää meille varmasti ahkeraan käyttöön, niin kivasti ainekset täydensivät toisiaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.