Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Korealaista nyhtökypsää possua

Jätä kommentti

Possu hajosi jo pelkästä katseesta. Ihanaa, mausteista muttei liian tulista. Mehevää, eikä yhtään kuivaa. Suussa sulavaa, mutta ei rasvaista. Korealainen kasleri oli talkoolaisten mielestä parasta lihapataa pitkään aikaan.

Ohje on helppo, sillä lihaa vain muhitetaan pitkään ja hartaasti uunissa. Varaa aikaa myös padan jäähdyttämiseen ja ylimääräisen rasvan kuorimiseen, maku palkitsee kyllä.

Korealainen possupata kaslerista

  • 1400 g porsaan kassleria
  • 4 keltasipulia
  • 7 valkosipulinkynttä
  • 3,5 rkl tomaattipyrettä
  • 3 rkl gochujang-kastiketta
  • 5,25 rkl korealaista soijakastiketta (jos käytät kinkkomania tms. laimenna hieman vedellä)
  • 3,5 rkl silputtua inkivääriä
  • 3,5 rkl fariinisokeria (käytin ruskeaa luomusokeria)
  • 0,75 tl mustapippuria
  • 2 tähtianista
  • 3,5 dl lihalientä

Koristeluun

  • paprikaa tai purjoa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kuori sipulit ja halkaise kahteen osaan, kuori valkosipulit ja laita sipulit uunipataan. Kuori ja pilko inkivääri, lisää joukkoon.

Mittaa tomaattipyre ja gochujang pataan.

Lisää soijakastike. Minulla oli vielä korealaista, hieman vaalempaa kastiketta. Viimeiset meni pataan, mistähän löytäisin lisää? Korealainen soijakastike on manneraasialaisia soijakastikkeita vaaleampaa, ja ah niin herkullista.

Mausta sokerilla, mustapippurilla, tähtianiksella ja sekoita hyvin.

Pilko kasleri isoiksi kuutioiksi, lisää pataan, sekoita hyvin. Lisää lihalientä sen verran että liha lähes peittyy. Sekoita hyvin.

Nosta pata uuniin. Kypsennä 30 minuuttia ilman kantta.

Laske lämpöä 160 asteeseen ja kypsennä 3 tuntia tai kunnes liha on täysin pehmeää. Tämä possu kypsyi 3 tunnissa.

Tein padan edellisenä päivänä. Kun pata oli hyvin jäähtynyt, oli siitä helppo kuoria ylimääräinen possunrasva pois.. Varaa siis aikaa padan jäähdyttämisen ennen tarjoilua. Minusta tämä kasleri ei ollut edes kovin rasvaista, mutta kyllä sitä kuorittavaa rasvaa riitti. En mitannut määrää, mutta varmaan desin verran talia pinnasta sain kaavittua pois.

Kuumenna pata uudestaan. Leikkaa päälle koristeeksi ohuita siivuja purjoa tai kevätsipulia tai paprikarenkaita.

Tarjoile riisin tai perunoiden ja kasvisten kera. Meillä oli ohessa korealaisen perunan, broccoliinin ja uunibataattien kera. https://ripaustryffelia.wordpress.com/2015/07/17/korealaiset-uudet-perunat/

Tarjosin possupataa puunkantotalkoissa. Tytär teki oheen pikkelöityjä porkkanoita, mikä toi lautaselle mukavaa rapeaa purutuntumaa. Makea bataatti sopi oheen myös mainiosti, vaikkei se korealaista ollutkaan.

Opiskelijanuoret tykkäsivät possusta kovasti, parasta talkooruokaa pitkään aikaan, kuulemma. Lupasivat tulla toistekin kantamaan puita, jos tarjoilujen taso pysyy ja paranee :). Opin päivällispöydässä taas niin paljon peliscenestä, että jo sen takia olen valmis virittelemään lihapatoja.

Koska en tehnyt kovin tulista possusta, maistui sen kanssa Doppio Passo. Oluen ystävien mielestä tummat oluet olivat ok, tosin joistakin oluista nousi esiin makeutta ja joistain happamuutta. Sheperd Neamen Double Stout ja Malmgårdin panimon X-porter maistuivat parhaiten yksiin korean possun kanssa.

Ohje on luottoblogistani, Sauvajyväseltä, joka taas oli löytänyt reseptin Yhteishyvästä. Rasvan kuoriminen on minun lisäykseni, tykkään possupadastani vähempirasvaisena.

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.