Korealainen kana tai ainakin korealaisvaikutteinen kana maustuu uunissa lempeässä korealaisessa soijakastikkeessa. Vaikka tämä ei ehkä ole autenttisin korealainen ohje, tuli kanasta aivan tajuttoman herkullista.
Ohje on peräisin Genius Kitchen -sivustolta. Reseptin julkaisija tunnustaa, ettei muista mistä ohje on peräisin. Korealaiseksi ohje vaikuttaa hieman oikaistulta, mutta ei haittaa, koska kanasta tuli niin hyvää. Tämä voisi olla myös hyvä sisäänheitto-ohje yleisaasialaiseen ruokaan tutustujille. Ei tulisia makua, ei makukerrostumien rakentamista, kana ja mausteet vaan uuniin.
Kanankoipia soijakastikkeessa
- 4 luomukanan koipea
- 1,2 dl korealaista soijakastiketta (laimenna jos käytät Kinkkomania tms)
- 0,6 dl kevätsipulia (käytin purjoa)
- 1,5 rkl seesamiöljyä
- 1,5 rkl hunajaa
- 1 valkosipuli pilkottuna
- 1/8 tl inkiväärijauhetta
- muutama rouhaus mustapippuria
- seesaminsiemeniä koristeluun
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Voit kypsentää kanankoivet kokonaisena tai nopeuttaa kypsymistä hieman leikkaamalla koipireidet kahteen palaan, koipeen ja reiteen. Laita kanat nahkapuoli alas uunivuokaan.
Sekoita korealainen soijakastike, seesamiöljy, hunaja ja rouhi joukkoon mustapippuria. Lisää inkiväärijauhe. Pilko valkosipuli, sekoita nesteeseen. Kaada kastike kanan päälle.
Pilko kevätsipuli tai purjo, sekoita joukkoon.
Nosta vuoka uuniin ja paista 35-40 minuuttia. Jos käytä isompia, epäluomuja kanankoipia, kypsennä 45 minuuttia. Käännä kanat nahkapuoli ylös ja paista vielä 15 minuuttia.
Tarjoa keitetyn riisin ja broccoliinin kera. Koristele kana seesaminsiemenillä.