Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Bääsiäisen karitsamenut 2018

Jätä kommentti

Tänä pääsiäisenä lähestyn vinkkimenuja hieman eri tavalla kuin edellisinä pääsiäisinä, raaka-aineen kautta. Kokosin menuehdotukset karitsapadoille, karitsan kareelle, kyljyksille ja karitsan potkille. Yhteensä 10 eri karitsaruokaa lisukkeineen. Viinisuositukset löytyvät reseptin yhteydestä.

Jutun lopusta löydät pääsiäismenut 2014-2017. Poimi valmiit suunnitelmat tarjottavaksi koko pääsiäiselle tai sovella mielesi mukaan.

Kaksi karitsapataa italialaisittain + yksi suomalaisittain

Karitsan lavasta tai muista hyvistä haudutettavista lihapaloista saan niin herkkua, kun aloittaa ajoissa. Kastike ja lisukkeet tulevat kaupan päälle.

Tarjoa italialaisten karitsapatojen alkupalaksi crostineja kotimaisella twistillä.

Karitsapataa metsästäjän tapaan


Karitsaa vuoristopaimenen tapaan

Karitsan lapaa hitaasti haudutettuna

Tarjoa pata kullankeltaisen polentan, voissa paahdetun palsternakan ja pinaatin ja pekonin kera. Tee palsternakkoja reippaasti, sillä voit käyttää niitä sujuvasti seuraavana päivänä salaattiin.

Karitsan karetta ja pääsiäisen värisiä lisukkeita

Joko grillikausi käynnistyy? Vai jatkuuko se lumihangista huolimatta? Tänä talvena minun ulkogrillini on saanut olla talvilevolla, mutta kakluunissa ja takassa olen grillaillut. Takassa grillaaminen onnistuu mainiosti, kunhan huomioit, että takka luo hieman uunimaisemmat olosuhteet ja liha kypsyy nopeammin. Toisessa karitsankareen ohjeessa kyljysrivi on paistettu pannulla. Lisukkeeksi valitsin pääsiäisen keltaista sahramirisottoa.

Tarjoa alkuun kampasimpukoita ruskistetulla voilla ja limellä.

Karitsan karetta grillissä

Karitsa kare pannulla

Keitä oheen risottoa speltistä ja mausta se ihanalla sahramilla. Kesytä ruusukaalit lisukkeeksi pancetalla ja balsamicolla. Tarjoa myös ihania pehmeitä uunissa paahdettuja bataatteja rapeilla mantelilastuilla.

Karitsan kyljyksiä ja sesongin viimeisiä veriappelsiiniherkkuja

Veriappelsiini on niin ihanaa, hieman makeaa ja hieman hapokasta. Siitä syntyy maukas vastapaino karitsan kyljysten kevyelle ja ah niin herkulliselle rasvareunukselle. Veriappelsiinilla maustettu spelttirisotto on jo itsessään herkullista. Näin eilen vielä kaupassa veriappelsiineja, joten kausi jatkuu edelleen! Voit käyttää myös tavan appelsiineja veriappelsiinien sijaan.

Karitsan kyljykset kakluunissa

Tai paista karitsan kyljykset pannulla.

Tarjoa lisukkeeksi ihanan hapokasta veriappelsiinispelttirisottoa ja raikasta palsternakka-veriappelsiini -salaattia.

Kolme vaihtoehtoa karitsanpotkalle

Karitsan potka on hitaasti hautuvaa herkkua. Koska haudutus tehdään matalassa lämmössä, ei padan ohessa voi juuri paahtaa lisukkeita uunissa ellei sitten omista toista uunia. Perunamuussi on oiva lisuke näille potkapadoille, joista syntyy ihana kastike ihan itsestään.

Tarjoa ruokaisan pääruoan alkuun ihanan raikasta sitrussalaattia.

Hitaita karitsanpotkia valkosipulilla

Helppoa karitsan potkaa, punasipuleita ja porkkanatikkuja

Tarjoa lisukkeeksi karitsanpotkille perunamuussia, raikasta salaattia ja pehmeää fenkolia ja rapeaa mantelia.


 

Pääsiäismenu 2014

Kolme menua pääsiäiselle 2015

Monta, monta maukasta menua 2016

Pääsiäisen 2017 karitsamenut ja pupumenut

* * * *

Nauti Ripaus tryffeliä myös InstagramissaFacebookissa ja Twitterissä!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.