Tänä pääsiäisenä lähestyn vinkkimenuja hieman eri tavalla kuin edellisinä pääsiäisinä, raaka-aineen kautta. Kokosin menuehdotukset karitsapadoille, karitsan kareelle, kyljyksille ja karitsan potkille. Yhteensä 10 eri karitsaruokaa lisukkeineen. Viinisuositukset löytyvät reseptin yhteydestä.
Jutun lopusta löydät pääsiäismenut 2014-2017. Poimi valmiit suunnitelmat tarjottavaksi koko pääsiäiselle tai sovella mielesi mukaan.
Kaksi karitsapataa italialaisittain + yksi suomalaisittain
Karitsan lavasta tai muista hyvistä haudutettavista lihapaloista saan niin herkkua, kun aloittaa ajoissa. Kastike ja lisukkeet tulevat kaupan päälle.
Tarjoa italialaisten karitsapatojen alkupalaksi crostineja kotimaisella twistillä.
Karitsapataa metsästäjän tapaan
Karitsaa vuoristopaimenen tapaan
Karitsan lapaa hitaasti haudutettuna
Tarjoa pata kullankeltaisen polentan, voissa paahdetun palsternakan ja pinaatin ja pekonin kera. Tee palsternakkoja reippaasti, sillä voit käyttää niitä sujuvasti seuraavana päivänä salaattiin.
Karitsan karetta ja pääsiäisen värisiä lisukkeita
Joko grillikausi käynnistyy? Vai jatkuuko se lumihangista huolimatta? Tänä talvena minun ulkogrillini on saanut olla talvilevolla, mutta kakluunissa ja takassa olen grillaillut. Takassa grillaaminen onnistuu mainiosti, kunhan huomioit, että takka luo hieman uunimaisemmat olosuhteet ja liha kypsyy nopeammin. Toisessa karitsankareen ohjeessa kyljysrivi on paistettu pannulla. Lisukkeeksi valitsin pääsiäisen keltaista sahramirisottoa.
Tarjoa alkuun kampasimpukoita ruskistetulla voilla ja limellä.
Keitä oheen risottoa speltistä ja mausta se ihanalla sahramilla. Kesytä ruusukaalit lisukkeeksi pancetalla ja balsamicolla. Tarjoa myös ihania pehmeitä uunissa paahdettuja bataatteja rapeilla mantelilastuilla.
Karitsan kyljyksiä ja sesongin viimeisiä veriappelsiiniherkkuja
Veriappelsiini on niin ihanaa, hieman makeaa ja hieman hapokasta. Siitä syntyy maukas vastapaino karitsan kyljysten kevyelle ja ah niin herkulliselle rasvareunukselle. Veriappelsiinilla maustettu spelttirisotto on jo itsessään herkullista. Näin eilen vielä kaupassa veriappelsiineja, joten kausi jatkuu edelleen! Voit käyttää myös tavan appelsiineja veriappelsiinien sijaan.
Karitsan kyljykset kakluunissa
Tai paista karitsan kyljykset pannulla.
Tarjoa lisukkeeksi ihanan hapokasta veriappelsiinispelttirisottoa ja raikasta palsternakka-veriappelsiini -salaattia.
Kolme vaihtoehtoa karitsanpotkalle
Karitsan potka on hitaasti hautuvaa herkkua. Koska haudutus tehdään matalassa lämmössä, ei padan ohessa voi juuri paahtaa lisukkeita uunissa ellei sitten omista toista uunia. Perunamuussi on oiva lisuke näille potkapadoille, joista syntyy ihana kastike ihan itsestään.
Tarjoa ruokaisan pääruoan alkuun ihanan raikasta sitrussalaattia.
Hitaita karitsanpotkia valkosipulilla
Helppoa karitsan potkaa, punasipuleita ja porkkanatikkuja
Tarjoa lisukkeeksi karitsanpotkille perunamuussia, raikasta salaattia ja pehmeää fenkolia ja rapeaa mantelia.
Monta, monta maukasta menua 2016
Pääsiäisen 2017 karitsamenut ja pupumenut
* * * *
Nauti Ripaus tryffeliä myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä!