Vaikka karitsa (tsekkaa menuehdotukset potkalle, kareelle, kyljyksille ja patalihoille!) kuuluu pääsiäiseen, eihän sitä lihaa jaksa koko pyhiä syödä, läheskään. Kokosin muutaman pääsiäistipuisen menun vaihteluksi. Luomukanaa, ankanfilettä, maissikanaa, kevätkananpoikaa, valitse mieleinen pääsiäistipu ja lisuke tästä!
Pehmeä toscanalainen luomukana pekonilla, pinaatilla ja pavuilla
Tarjoa ruokaisan pääruoan alkuun ihanan raikasta sitrussalaattia.
Toscanalaisen kanan ohje on siitä ihana, että lisukkeet syntyvät samassa padassa. Paada uunissa perunoita tai keitä spelttiä tai riisiä kaveriksi.
Ankanfilettä, spelttiä, punajuurta ja Matua Pinot Noiria
Alkuun ihanan oranssia kurpitsakeittoa appelsiinilla, palsternakalla ja parmankinkulla.
Pääruoaksi ankanfilettä, punajuuria balsamicolla, spelttiä ja Matuan ihanaa pinotia. Paahda lisukkeeksi vielä broccoliinia uunissa.
Maissikanaa, pekonia ja kantralleja
Alkuun raikas salaatti veriappelsiinista ja fenkolista
Nopeaa ja helppoa maalaiskanaa, yrttejä, pekonia ja kantarelleja
Tarjoa ohessa hapokkaan raikasta spelttirisottoa veriappelsiinilla.
Kevään väriä yrteillä kevätkananpoikaan ja sahramilla spelttiin
Tarjoa alkuun valkosipulilla ja chilillä marinoituja jättirapuja.
Keitä oheen pääsiäisen keltaista risottoa speltistä sahramilla ja tarjoa pinaattia ja pekonia.
Mitäs täällä on edellisinä päästäisinä kokattu?
Monta, monta maukasta menua 2016
Pääsiäisen 2017 lähtikin menuilu lapasesta, kerrassaan kolme kertaa pääsiäinen:
* * * *
Seuraa blogia Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä!