Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Grillattua varsikukkakaalia

5 kommenttia

Lopulta löysin kauppahallista kevään uutuutta, varsiKUKKAkaalia. Lähestyin, niin kuin aina, uutta raaka-ainetta mahdollisimman yksinkertaisella tavalla ja mauilla. Hiiligrilli ja perusmausteet, niin maistan parhaiten kasviksen omat maut.

Ja oi, kuinka ihanaa tämä alienbroccoliinin näköinen kasvis onkaan! Ihanaa, rouskavaa, raikasta. Herkkua grillattuna vain sellaisenaan, mausteena hieman hyvää oliiviöljyä, sormisuolaa ja hiilloksen makua.

 • 200 grammaa varsikukkakaalia
 • loraus oliiviöljyä
 • sormisuolaa

Napsauta sormin kuiva tyviosa pois, samoin kuin parsan ja broccoliinin kanssa. Halkaise paksummat varsikukkakaalit pitkittäin, jotta ne kypsyvät about samaan aikaan. Minulla oli yksi kaalin terttu –  vai miksi näitä nyt kutsutaan – paksumpi kuin muut, joten halkaisin sen. Muut menivät grilliin sellaisenaan.

Mausta oliiviöljyllä ja sormisuolalla, maun mukaan.

Rakensin peruskuuman hiilloksen ja grillasin pari minuuttia puoleltaan.

Nauti sellaiseenaan alkupalaksi tai tarjoa lisukkeena grilliherkuille.

Miltä varsikukkakaali sitten maistuu? Kevyesti kukkakaalille, hiukan broccoliinille, vähän pähkinäiselle. Paljon raikkaalle ja rapealle, etenkin jos et kypsennä liiaksi.

Seuraa blogia  InstagramissaFacebookissa ja Twitterissä!

 

Advertisement

5 thoughts on “Grillattua varsikukkakaalia

 1. Minä en ole tuota vielä löytänyt. Muistan kaksi vuotta sitten, kun broccoliini tuli ryminällä suomalaisiin keittiöihin, olin pitkällä matkalla ja oli huolestunut, että blogaanikaverit syövät kaikki broccoliinit ennen kuin ehdin ostaa yhtäkään kimppua. 😀

  • 😀 😀 😀 Mä olen kyllä yrittänyt, mutta ei olen vielä broccoliini loppunut syömällä. Se on kyllä kiva tulokas ja tänä keväänä on löytynyt helposti. Oisko vakiinnuttanut paikkansa?
   Tämä varsikukkakaali on minusta vähän alienin näköinen. Mutta herkullinen, tykkäsin kovasti mausta.

   • No nyt löytyi ja tänään menevät grilliin!

 2. Maiston varsikukkakaalia viime viikolla Järvenpään Citymarketin Sesonki-ravintolassa, ja ihastuin:) Brokkoliinia käytän usein, mutta en ole täällä omalla suunnallani vielä nähnyt tuota varsikukkista.

  • Löysin näitä Tampereen kauppahallista, mikä oli sinänsä yllätys kun siellä on yleensä ne perinteiset kasvikset, ei ollenkaan tälläisiä harvinaisuuksia. Harvinaisuudet eivät kuulemma siellä käy kaupaksi. Mutta tykkäsin kovasti mausta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.