Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Höyrytetty broccoliini, paras broccoliini

Jätä kommentti

Broccoliinista tuli nopeasti vakituinen vieras ruokapöytääni. Heitän usein sitä uuniin viimeiseksi muutamaksi minuutiksi siellä kypsyvän ruoan kaveriksi. Grilliin kesällä, ehdottomasti. Pannulle, munakkaaseen, salaattiin. Niin helppo lisuke, valmistuu lähes itsekseen.

Mutta kun haluat houkutella varsiparsakaalista parhaat maut, höyrytä se. Ihanaa, maukasta vihreää!

  • nippu broccoliinejä
  • ripaus sormisuolaa

Napsauta broccoliinin kuiva kanta pois, samalla tavalla kuin parsasta. Nosta siivilään ja huuhdo nopeasti kylmän veden alla.

Laita kattilan pohjalle vettä, nosta vesi kiehumaan ja laita siivilä kattilaan ja kansi päälle.

Kypsennä varsiparsakaaleja höyryssä 3-6 minuuttia riippuen broccoliinin varren paksuudesta. Nämä olivat kapoisia, joten neljä minuuttia riitti hyvin. Kokeile lypsyyttä puolivälissä höyryttämistä haarukalla. Älä päästä liian kypsäksi vaan jätä ehdottomasti pientä purutuntumaa.

Ripsauta sormisuolaa lopuksi. Sitäkään ei välttämättä tarvita. Viimeksi taisin syödä broccoliinit ihan pelkällä höyryllä maustettuna, suurella nautinnolla.

Broccoliinit on helppo höyryttää myös perunoiden tai pastan keittämisen sivutuotteena.

Höyrytyn raikas bimi eli varsiparsakaali eli broccoliini maistuu hyvin vähän rasvaisempien tai runsaampien pääruokien ohessa tai ihan sellaisenaan alkupalaksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.