Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Grillattu ruusukaali

Jätä kommentti

Ruusukaaleja riitti hyvin kaupoissa varhain ja komeasti alkaneelle grillikaudelle. Ehdin grillata niitä kerran jos toisenkin, en vain ehtinyt ohjetta julkaisemaan. Pistän ohjeen muistiin blogiin tulevalle ruusukaalisesongille. Lähikaupassani näkyi olevan vieläkin tarjolla ruusukaaleja, marokkolaisia tosin.

  • 2 kourallista ruusukaaleja
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa

Kuori huonot pintalehdet pois, jos niitä on. Viipaloi ruusukaalit kolmeen, neljään viipaleeseen. Koeta saada kantaa mukaan mahdollisimman mon

een viipaleeseen, niin kääntely on helpompaa.

Mausta viipaleet oliiviöljyllä ja sormisuolalla.

Virittele keskilämmin hiillos. Käytä grillaamisessa apuna tiheäsilmäistä grilliritilää, hävikki tavallisen ritilän välistä voi olla suurehko.

Grillaa. Käännä kaikki viipaleet.

Grillaa kunnes viipaleet ovat saaneet mukavan rusketuksen ja kaali on pehmennyt. Pieni kärvähtäminen irtolehdissä ei haittaa. Rapean ruskeat maistuvat parhaille. Jos olisin hienon ravintolan kokki, jolla on kaikki aika ja resurssit, grillaisin ruusukaalit lehti kerrallaan. Aikaahan mulla on, mutta ei kärsivällisyyttä. Herkkua tulee viipaletekniikallakin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.