Limemarinointi antaa kevyen sitruksen maun grillatulle luomukanalle. Ei semmoista vahvaa sitruunan makua vaan sopivan hentoisen. Marinoin kananrintapaloja pari tuntia limen, yrttien ja miedon chilin kanssa. Raikasta ja kevyttä grilliruokaa.
- 2 luomubroilerin kananrintapalaa siipiluulla
- 1 limen mehu
- reilu loraus oliiviöljyä
- 3 cm punaista mietoa chiliä tai tujumpaa, maun mukaan
- persiljaa
- timjamia (käytin sitruunatimjamia)
- sormisuolaa
Sekoita oliiviöljyyn limen mehu ja mausteet. Kaada mausteet rintapalojen päälle ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin.
Ota kana huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen grillausta, samoihin aikoihin kun virittelet hiilloksen tulemaan.
Rakenna hiillos, joka kestää vähintään puoli tuntia.
Grillaa kananpaloja 25-30 minuuttia. Kääntelin kanoja ahkerasti. Tavoittelin rapeaa nahkaa ilman liian rapsakaksi palanutta pintaa. Käänsin aina siipipalan kohti kuumempaa kohtaa. Lopuksi nostin rintapalat siivelleen muutamaksi minuutiksi. Luisen siiven kohta kun jää helpoimmin raa´aksi. Jos kypsyys arveluttaa, kokeile tikulla lähellä siiven liitoskohtaa. Jos pistoskohdasta kumpuava neste on kirkasta, on kana kypsää. Jos neste on punaista, grillaa vielä pidempään.
Tarjosin kanan raikkaan mangosalaatin ja grillattujen kasvisten kanssa.
Tutut kauppani ovat vaihtaneet hiilivalikoimaansa ja olen ollut ihan pulassa hiipuvien hiilien kanssa. Silppuiset ketjukauppojen hiilet! Syttyvät huonosti, palavat epätasaisesti ja hiipuvat yllättäen, pah!
Ajoin lähes varta vasten Bauhausiin ostamaan Grillisti-hiiliä, kun en enää tiedä mistä muualta Tampereelta niitä saa tai mihin muihin brändeihin voisin luottaa. Nyt on hyvät varastot oikeita hiiliä. Näillä toukokuun helteillä onkin tehnyt mieli grillata ihan jatkuvasti. Oi ihana toukokuu!
Ohje on läheistä sukua pari vuotta vanhalle ohjeelle, yrttimarinoidulle grillatulle rottinkirinnalle.
3.6.2018 09:12
Tästä nappaan marinadiohjeen päivän grillaukseen!<3
3.6.2018 13:11
Mahtavaa! Kerrothan sitten mitä tykkäsitte!
4.6.2018 09:37
Oli erittäin hyvä! Käytän yleensä sitruunaa kanan kanssa, mutta lime oli kyllä mukavaa vaihtelua, on siinä oma vivahteensa!
4.6.2018 11:53
Onpa kiva, että tykkäsit! Jäin miettimään miten paljon eri lajikkeilla on eroja. Joskus limet ei maistu muulle kuin hapoille (samoin sitruunat), mutta joskus niissä on enemmän vivahteiat ja ulottuvuuksia. Tätä lajiketietoututta ei taida täällä pohjoisessa niin kovasti olla, paitsi veriappelsiinibuumi voi olla herättänyt kaupat muidenkin sitrusten lajikkeisiin?