Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Soijalla ja inkiväärillä marinoitu seitan grillissä

Jätä kommentti

Seitanin grillauksesta kiitos kuuluu tyystin tyttärelle. Hän maustoi ja teki seitantaikinan, leikkasi pihvit valmiiksi ja toi marinoidut herkut tullessaan pre-äitienpäivän grillibileisiin. Minulle jäi vain grillaamisen nautinton.

Seitan tehdään gluteenijauhoista. Käteväähän siinä on se, että seitanin voi maustaa mieleisekseen. Meillä makua antoi inkivääri ja soijakastike sekä tietysti hiiligrilli. Seitanin koostumus on jännän lihainen, hieman possumainen. Sopii grilliin oikein mainiosti.

Grillattu seitan

Meillä on tässä vaiheessa jo pientä epätietoisuutta miten ohje menikään. Grillailimme seitanpihvejä äitienpäivänä. Siitähän on jo aikaa… about näin se ohje meni. Ensin tehdään mausteliemi seitanin keittämiseen, sitten seitantaikina. Seitan keitetään liemessä, leikataan pihveiksi, marinoidaan ja lopuksi grillataan.

Keitinliemi

  • 2 l vettä
  • suolaa tai reilusti soijakastiketta
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita

Taikina

  • 3 dl gluteenijauhoa
  • 1 dl chickhernejauhoja (tai mantelijauhoja)
  • 1/2 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl garam masalaa tai savupaprikaa
  • reilu ripaus seesaminsiemeniä
  • 2 1/2 dl kylmää vettä

Marinadi/grillikastike

  •  1 dl soijakastiketta
  •  3 rkl seesamiöljyä
  •  (1 hienonnettu chili)
  •  1 tl sokeria

Laita keitinliemi tulemaan. Mittaa liemen ainekset kattilaan kiehumaan. Raasta kiehuvaan veteen inkivääriä, kokonaisia mustapippureita, suolaa ja laakerilehdet. Anna makujen muhia sen aikaa kun teet taikinan.

Sekoita seitantaikinan kulhossa, joka on helppo pestä. Gluteeni tarttuu helposti ja tiukasti, pese astiat heti.

Yhdistä taikinan kuivaainekset kulhossa ja lisää vettä vähitellen, kunnes taikina on tiivistä. Vaivaa taikinaa pari minuuttia, jotta siitä tulee kimmoisaa. Muotoile taikina tasaisen paistin muotoiseksi kimpaleeksi.

Lisää seitanpala kiehuvaan liemeen ja katso, että neste peittää sen. Keitä kypsäksi, noin 25-30 minuuttia. Nosta pois liemestä ja anna jäähtyä.

Leikkaa seitan 1 cm:n paksuisiksi pihveiksi.

Yhdistä marinadin ainekset kulhossa ja pyörittele seitanpihvit kastikkeessa. Nämä pihvit viettivät marinadissa jääkaapissa yön yli.

Laita hiillos tulemaan. Ota marinadi mukaan grillille sudin kanssa. Sivele ylimääräinen marinadi pihveille hiilillä. Grillaa pihvejä kunnes ne ovat saaneet hyvän rusketuksen molemmin puolin.

Tarjoa riisin, speltin tai perunoiden kera. Me keitimme fragolapastaa ja grillasimme oheen omaa parsaa, paprikaa ja halloumia.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla seitaniin kanan kanssa herkulliseksi todettua hieman tulista tomaattista grillauskastiketta.

Ohje on väljästi peräisin Soppa365-sivustolta, mutta siihen on fuusioitunut ”10 eri seitanohjetta” :).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.