Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pehmeän tulinen possu-papupata

Jätä kommentti

Maukasta ja mehevää, ruokaisaa ja riittoisaa. Kun hauduttelet isomman possu-papupadan viikonloppuna, riittää siitä viikolle tai pakastimeen mukavasti. Maustoin tomaattisen possu-papupadan gochujangilla ja chipotlejauheella ja sain pataan mukavaa kevyttä tulisuutta. Pata on myös monikäyttöinen. Voit tarjota riisin ja kasvisten kera tai kietaista tortillan tai jonkin muun sorttisen lättyleivän sisälle.

  • 1 kg porsaan kasleria tai muuta patapossua
  • oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli
  • 4 kokonaista valkosipulin kynttä
  • 1 pkt speckiä tai pekonia
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl savupaprikajauhetta
  • reilu ripaus chipotlejauhetta tms. chilijauhetta (maun mukaan)
  • 2 pkt papuja (käytin canneloneja + papusekoitusta)
  • 8 dl kanalientä
  • 1 rkl gochujangia
  • 2 rkl sinappia (käytin ranskalaista)
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • 1 tl ruokosokeria
  • sipulin varsia/ruohosipulia/persiljaa

Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi, n. 3 senttiä kanttiinsa. Jätä huoneenlämpöön vähintään puoleksi tunniksi.

Pilko sipuli hienoksi. Kuullota sipulia oliiviöljyssä muutama minuutti. Kaavi sipuli pois ja lisää pataan speck, anna ruskistua muutama minuutti. Minä oikaisin ja lisäsin speckin muutaman minuutin jälkeen sipulin joukkoon.

Siirrä sipuli ja pekoni odottamaan lautaselle. Ruskista pienissä erissä lihapalat kaikin puolin mukavan ruskeaksi. Kiloisen possun ruskistaminen ottaa aikansa. Jos on kiire, ota apupannu käyttöön. Nosta ruskettuneet palat lautaselle ja lisää uusi satsi kunnes kaikki on ruskistettu.

Laita pataan paprikajauhe ja paahda muutama sekunti samalla raapien pohjasta irti kaikki maut.

Kaada tomaattimurska joukkoon ja sekoita. Nosta kiehuvaksi.

Lisää liha ja sipuli. Odota että pata kiehuu hiljalleen ja lisää kuuma kanaliemi.

Mausta mustapippurilla, chipotlejauheella, sinapilla ja suolalla. Maista. Tomaattimurska kaipasi tässä vaiheessa selvästi makeutta, joten lisäsin hieman tummaa ruokosokeria. Heitin valkosipulin kynnet kuorittuna ja kokonaisena joukkoon.

Laitoin padan 200 asteiseen uuniin kansi päällä. Tunnin jälkeen laskin lämpöä 170 asteeseen ja annoin muhia ilman kantta toisen tunnin. Yhteensä kypsensin reilun parisen tuntia. Pata voi kypsyä nopeamminkin. Puuhailin muuta ja kävin saunassa, joten se sai muhia rauhassa.

Tarjoa tuoreen sipulinvarsisilpun kera. Possupapupata maistuu riisin, kasvisten kera tai tortillojen täytteenä. Etenkin tortillojen täytteenä guagamolen, salaatin ja semmoisten kera. Uudet perunat menevät hukkaan tulisemman padan kanssa. Kokeilin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.