Luomukaritsan ulkofile suli suuhun. Pehmeää ja niin maukasta! En yleensä näin innostu luuttomista lihanpaloista, fileistä, koska niistä puuttuu se oleellinen. Vähän vaisuja. Mutta Wiljakkalan tilan luomukaritsan ulkofileessä on mukana ihana maku!
Ostin ennen pääsiäistä Rekosta satsin Wiljakkalan luomukaritsaa ja säästin ulkofilepaketista puolet grillikaudelle. Pakastettu karitsapaketti oli näppärästi pakattu niin, että sen pystyi helposti puolittamaan. Arvostan!
Karitsan grillattua ulkofilettä kahdelle
- 450 g karitsan ulkofilettä
- oliiviöljyä
- mustapippuria myllystä
- tuoretta timjamia
- tuoretta rosmariinia
- sormisuolaa
Ota liha huoneen lämpöön tuntia ennen grillausta. Leikkaa kalvot pois, jos niitä on. Mausta tässä vaiheessa oliiviöljyllä, muutamalla rouhauksella mustapippuria sekä pilkotulla timjamilla ja rosmariinilla.
Laita hiillos tulemaan. Mausta liha sormisuolalla.
Grillaa kuumahkolla suoralla hiilloksella 2-3 minuuttia puoleltaan. Minä grillasin multitaskatessani kolme ja neljä minuuttia, ja se oli ohuimmalle palalle liikaa. Hiillokseni ei ollut ihan kuumin vaan se ehti hieman tekeytyä. Mutta paksuin filepala oli just optimaalisen medium. Kolme ja kolme, jopa kaksi ja kaksi minuuttia tosi kuumilla hiilillä.
Kääri lihat folion sisään ja anna levätä 15 minuuttia. Jos keli on kylmä, laita foliopaketti grillin katveeseen pysymään lämpimänä. Sellaiselle etäisyydelle ettei liha kypsy lisää, mutta ei pääse palelemaankaan.
Tarjoa uusien perunoiden ja grilliporkkanoiden ja -sipuleiden kanssa. Ohessa myös varhaiskaalisalaattia.
Minulla oli juhlan kunniaksi Candiallen pikkuchiantia, La Missea. Ah, kuinka ihanaa viiniä se on.
Toinen puolikas paketista nautittiin vieraiden kanssa pääsiäisenä mascarponekastikkeen kanssa. Herkkua oli sekin.