Purjosta tulee ihanan makeaa herkkua grillissä. Grillaa kerralla reilusti, muuten loppuu taatusti kesken!
Valikoi keskipaksuja purjoja grilliin. Kovin ohuista purjoista ei riitä syötävää ja oikein tanakat vaativat pitkän grillausajan kypsyäkseen.
- 2 keskipaksua purjoa, valkoinen ja vaalean vihreä osa
- oliiviöljyä
- sormisuolaa
- tuoretta timjamia
Katkaise purjoista vihreä osa pois. Minä en ole niin hirmuisen tarkka, vaaleanvihreä osa purjosta maistuu grillattunakin. Jätä kanta paikalleen, se pitää kypsyvän purjon koossa käännellessä.
Grillaa kuumalla hiilloksella 15-20 minuuttia, riippuen purjon paksuudesta. Kääntele, anna pinnan palaa reilusti.
Halkaise kypsä purjo terävällä veitsellä ja erottele pehmeä, makea sisus ja rapea musta pintakerros. Älä vaan hukkaa palanutta pintaa, sillä siitä on huippuravintoloidenkin käyttämää mausteherkkua, purjon tuhkaa! Kuivaa pintakerros ja käytä tuomaan makua tuleviin annoksiin.
Mausta purjon sisus oliiviöljyllä ja sormisuolalla. Sillä sipulit maustavat purjon vielä pähkinöillä ja timjamilla. Mantelin koostumus voisi varmasti tuoda kivaa vastinetta pehmeälle purjolle. Me nautimme purjon maustettuna ripauksella tuoretta timjamia. Purjon makeus toimii ihanasti minkä hyvänsä grillipihvin, vaikka erinomaisen Chuck Roll -pihvin kaverina.

Tämä sentin paksuinen alkukesän purjo oli selkeästi liian kapoinen grillattavaksi. Mutta ah niin makeaa.