Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Nyhtökaurapihvit

Jätä kommentti

Kepeää ja rapeaa. Nopeaa ja helppoa. En ole päässyt aiemmin sinuiksi nyhtökauran kanssa, olen ollut enempi Härkis-naisia. Mutta koiravahtina toiminut semivegaani tytär oli syönyt puolikkaan paketin Nyhtökauraa ja loppu piti käyttää jotenkin. Tein aika peruspihvejä, mutta niin hyviä! Nyt jo mäkin hokasin!

5 pientä nyhtökaurapihviä

  • ½ pkt nyhtökauraa (noin about)
  • 1 sipuli pilkottuna ja paistettuna
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl oreganoa
  • sormisuolaa
  • pippurisekoitusta myllystä
  • ripaus savupaprikaa
  • vajaa ½ prk kermaviiliä
  • iso kourallinen korppujauhoja
  • pieni kourallinen kuivattua sipulia
  • 1 kananmuna
  • reilu loraus oliiviöljyä paistamiseen

Aloita sipulien pilkkomisella. Pilko pienehköksi. Kypsennä paistinpannulla pienessä määrässä oliiviöljyä.

Pilko valkosipulin kynnet ja lisää pannulle.

Sekoita korppujauho kermaviiliin, jätä turpoamaan.

Laita nyhtökaura leikkuulaudalle ja pilko murusiksi. Laita muruset kulhoon, sekoita sipulit ja valkosipulit. Sekoita kermaviili korppujauhoineen. Riko kananmuna joukkoon, sekoita. Tavoittele sellaista rakennetta, että pystyt muotoilemaan koossa pysyviä pihvejä. Ei liian kosteaa, ei liian murumaista. Minä lisäsin hieman korppujauhoja ja lopuksi päätin heittää kuivattua sipulia joukkoon imemään nestettä. Hyvä päätös, maistui myös hyvälle.

Muotoile kosteilla käsillä pihvit lautaselle. Tee mieluummin matalia kuin kovin korkeita pihvejä, sillä ainakin minusta rapea pinta on näissä pihveissä parasta.

Lorauta reippaasti paistinpannulle oliiviöljyä ja kuumenna se. Lisää pihvi kerrallaan ja ruskista hyvä pinta molemmin puolin. Kypsennä pihvejä vartin verran.

Minulla oli ohessa edelliseltä illalta yli jääneiä hölskypottuja, grillattua paprikaa ja raikasta salaattia. Myöhemmin tuli mieleen, että kermaviili olisi sopinut mainiosti rapeapintaisten pihvien kastikkeeksi. Ensi kerralla sitten, teen näitä varmasti toistekin. Ehkä grillissäkin, hmm…

Paprikaista mustekalaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.