Kotimaista maissia ja suojalehdet tallella! Pääsin kokeilemaan maissin grillausta omassa suojavarustelussaan! Maissin grillaaminen suojalehtien kanssa on ollut pitkään haavelistallani.
En esikeittänyt, en esimaustanut vaan rojautin maissin lehtineen hiilille. Makeaa, maukasta ja mehevää. Ihan erilailla herkullista kun kaupan esikäsitellyt maissit.
- 1 tuore maissi suojalehtineen (suojalehtien puuttuessa korvaa foliolla)
- 1 rkl luomuvoita
- sormisuolaa
- kevyesti savupaprikaa
Epicurious -lehden ohjeessa maisseja liotetaan vedessä suojalehtineen ja loppuvaiheessa grillataan ilman lehtiä. Tämä maissi oli hieman kuorittu, neljäsosa lehdistä puuttui. Ehkäpä maissinviljelijä Kallelan tilalla tiesi mihin maissi päätyy ja oli esikäsitellyt sen parhaaseen mahdolliseen moodiin. Mene ja tiedä. Mutta jos vastaani tulee tyystin suojalehtien peittämä maissi, kuorin siitä tämän kokemuksen mukaan neljäsosan pois, jätän loput.
Maissin lehdet tuntuivat nahkealta. Jos suojalehdet tuntuvat aivan kuivilta, ehkä sitten kannattaa liottaa maisseja vedessä?
Grillasin keskikuumilla hiilillä 15 minuuttia semiahkeraan käännellen. Suojalehdet ja niiden alla olevat haituvaiset paloivat kevyesti, antoivat hieman savun makua maissille, samalla pitivät jyväset mukavan mehevinä.
Kun maissi on kypsää, avaa suojalehtiä, ripota kevyesti suolaa ja vienosti savupaprikaa. Laita muutama pieni nokare oikeaa voita päälle, anna sulaa ja valua ihanasti pitkin tähkää.
Nauti kuumana.
Pitääkin kiitää takaisin Prismaan ostamaan lisää maissia. Sitähän voi maustaa valkosipulilla, yrteillä, limellä ja tuoreella korianterilla… vaikka millä.