Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Mustatorvisienillä höystetyt jauhelihapihvit

Jätä kommentti

Ihana sienisyksy! Olen löytänyt mustatorvisieniäkin useammalla keikalla, joten pääsin kokeilemaan uudelleen jauhelihapihvien maustamista torvisienillä. Mustatorvisienet ovat vahvan makuisia ja oikea mittasuhde on tärkeä. Paistoin taikinasta koepalan ja onneksi paistoinkin.

Sieniä oli oikeassa suhteessa, mutta taikinani oli aivan liian suolaista. Mikähän mun suolakädelle on tapahtunut? Tätä lahjakkuutta on nyt sattunut pari kertaa. Tällä kertaa sotkin kaksi omaa ohjettani. Hirvipihveissä käytän soijakastiketta, vasikan jauhelihasta tehdyissä sormisuolaa.

Jatkoin hätäpäissäni taikinaa kermalla, ja vastapainoksi lisäsin vähän korppujauhoja ja kuivattua sipulia. Lopputuloksesta  oli oikein maukas. Torvisieniä olisi voinut olla jopa vähän enemmänkin, mutta vain vähäsen. Olen aiemmin onnistunut tekemään pihveistä liian torvisienisen makuista, tosin kuivatuista torvisienistä.

Mustatorvisienillä maustetut jauhelihapihvit

  • 400 g luomujauhelihaa (naudan)
  • 2 dl pieneksi pilkottuja tuoreita mustatorvisieniä
  • 2 kananmunaa (yhdellä isollakin pärjää)
  • 3 kourallista korppujauhoja (2 jos et käytä kermaa)
  • 1 dl kermaa
  • sormisuolaa varovasti ja 1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta tai vain 3 rkl soijakastiketta
  • ½ dl kuivattua sipulia
  • mustapippuria
  • vähän tuoretta rosmariinia¨
  • vähän tuoretta timjamia
  • oliiviöljyä
  • tuoretta persiljaa

Riko kananmunat ja laita korppujauhot turpoamaan puoleksi tunniksi. Ota jauheliha huoneenlämpöön.

Puhdista ja pilko torvisienet.

Sekoita jauheliha, sienet ja mausteet korppujauho-muna -seokseen.. Käytä joko suolaa tai soijakastiketta, jos molempia niin varoen.

Paista koepala ja mausta. Säädä makuja tarpeen mukaan.

Muotoile kosteilla käsillä tasakokoisia pihvejä lautaselle.

Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy. Lisää pihvit pannulle vähän kerrallaan. Paista ruskea pinta molemmin puolin ja laita kansi päälle. Laske lämpöä ja anna pihvien kypsyä ja tekeytyä.

Ripota tuoretta persiljaa päälle ja tarjoa syksyn sadon kanssa. Paahda perunoita ja kasviksia uunissa, raikasta salaattia oheen.

Seuraa blogia InstagramissaFacebookissa ja Twitterissä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.