Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Persimonia ja pekonia alkupalaksi

Jätä kommentti

Suolaista ja makeaa. Hedelmäistä, pehmeää ja rapeaa. Terveellistä ja syntistä. Juuri sopivassa suhteessa.

Persimonviipaleita pekonikääreessä on helppoakin helpompi alkupala. Sopii myös aamiaiseksi tai brunssiherkuksi.

Pekoniin käärityt persimonit alkupalaksi kahdelle

  • 1 iso persimon
  • 3-4 viipaletta pekonia
  • sherryviinietikkaa (tai balsamicoa)
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi.

Leikkaa persimonista vajaan sentin paksuisia viipaleita.

Leikkaa pekoniviipaleet pitkittäin kahtia. Kääri pekoni persimonviipaleiden ympärille. Kiinnitä grillitikuilla ja nosta uunipellille.

Paahda kääröjä uunissa 20 minuuttia. Käännä persimonit ja paahda vielä toinen 20 minuuttia.

Kun pekoni on saanut kivan rusketuksen, ota pelti pois uunista.

Rachael Ray Every Day -sivuston ohjeessa sivellään sherryviinietiikkaa kevyesti kääröjen pinnalle. Olen kokeillut sipaista myös  balsamicoa. Kumpikin toimii. Sherryetikka antaa enkä hivenen hienostuneemman maun.

Mausta ripauksella sormisuolaa ja mustapippuria. Myös rosmariini toimii mausteena mukavasti. Ripaus kanelia sopii myös pikkujoulukaudella, etenkin jos vaihdat pekonin parmankinkkuun.

Tarjoa heti kuumana. Maistuu vielä haaleanakin.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.