Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pekonimenu isälle

Jätä kommentti

Pekonilla herkutteluun on aina hyvä syy, mutta isänpäivä on niistä parhaimmasta päästä. Tämän vuoden isänpäivän menun jälkkärissä ei sentään pekonia ole, mutta muuta hyvää ja herkullista kyllä.

Pekoniin käärityt persimonit on kätevä isänpäivän alkupala. Äijähenkiselle voit myydä hedelmäisen ruoan pekonilla ja terveyspainotteiselle hipsterille hedelmällä.

Pääruoaksi pippuroitua paistia, kevätkananpoikaa pekonilla tai kanankoipia pekonilla ja kantarelleilla.

Jos et löydä kevätkananpoikaa kauppasi pakastinaltaasta, katsele kokonaisia luomubroilereita tai käytä luomubroilerin koipia. Jos pelkäät että pekoniöveri jo uhkaa, tee broileri yrttien kanssa. Jos jatkat valitulla pekonilinjalla, poimi isomman broilerin paistoajat kokonaisen luomubroilerin ohjeesta. Kanankoipien ohjeessa on käytetty maissikanankoipia, mutta luomukanankoivet toimivat yhtä hyvin. Jos käytät isompia tehokanankoipia, lisää hieman kypsymisaikaa.

Paahtopaisti ei ehkä pekonikäärettä kaipaa, mutta pippuria kyllä. Jos perinteinen paahtopaisti ei innosta, kokeile vaihteen vuoksi hevosen paistia.

Jos isäinpäivän pöydässä on kasvissyöjiä, niin kuin usein on, tarjoa heille helppoja nyhtökaurapihvejä. Pihvit voi hyvin tehdä etukäteen ja lämmittää uunissa tai pannulla tarjoitavaksi.

Lisukkeeksi maistuu ihana pehmeän ja rapean liitto: pekonia ja pinaattia.

Oheen oranssia risottoa speltistä tai ihan keitettyä spelttiä. Jos isä on perunamiehiä, perinteiset uunissa paahdetut lohkoperunat maistuvat, tai perunoita voi maustaa juhlan kunniaksi parmesaanilla.

Uunissa kypsyvät samalla voissa paahdetut palsternakat.

Raikas salaatti vielä oheen, niin pekonia voi pistellä kerran vuodessa hyvällä omalla tunnolla.

Jälkkäriksi ihania raakasuklaabrownieta.

Edellisten vuosien isänpäivän menuja:

2017 isänpäivän menut lihamiehelle ja kasvisyöjälle

2016 isänpäivän, 4 menuvaihtoehtoa

2015 isänpäivän menut pihvimiehelle, kalamiehelle ja seikkaulunhaluiselle isälle

2014 menut perinteiselle ja kokeilunhaluisille miehelle

2013 nyhtökypsää hirven lapaa mäntykastikkeella

2012 pihviä ja juustoa iskälle

 

Nauti Ripaus tryffeliä myös InstagramissaFacebookissa ja Twitterissä

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.