Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Väriterapiaa salaattiin: lohta, veriappelsiinia, lehtikaalia

2 kommenttia

Alkutalvesta mieleni tekee salaattia, mutta perusainekset ovat lohduttomia tällä pallonpuoliskolla. Usein teenkin talvella salaatin pohjan paahdetuista juureksista. Vaihtelun vuoksi kokosin salaatin sesongin suosikkiaineksistani: veriappelsiinista, savulohesta, broccoliinistä, lehtikaalista ja avokadosta. Värin, maun ja koostumuksen vuoksi mukaan vielä superkirsikkatomaatteja ja porkkanaa. Tämä meni kertaheitolla talvisalaattien suosikkilistalleni.

Paistoin pannulla lehtikaalia ja herneenpalkoja hetken. Olisin voinut heittää joukkoon myös broccoliinit, mutta ne maistuvat myös ihan sellaisenaan, tuoreena.

Värikäs talvisalaatti

  • 200 g savulohta
  • 1 veriappelsiini (kuorimismehut kastikkeeksi)
  • 1 avokado
  • 2 porkkanaa
  • 2 kourallista lehtikaalia
  • oliiviöljyä
  • kourallinen herneitä palkoineen
  • kourallinen broccoliinia
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • muutama tupsu tilliä
  • (paahdettuja pinjansiemeniä)

Salaatinkastike

  • veriappelsiinin kuorimismehut
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • ripaus sormisuolaa

Huuhtele lehtikaalit ja riivi paksu ruoto pois. Huuhtaise myös tomaatit, herneet ja broccoliinit. Kuivaa pyyhkeellä kaikki.

Kuumenna pannulla oliiviöljyä kuumaksi ja wokkaa pikaisesti lehtikaali ja herneenpalot. Niiden ei tarvitse kypsyä kunnolla, suutuntumaa saa jäädä mukavasti.

Kuori veriappelsiini terävällä veitsellä lautasen päällä, jotta saat appelsiinin mehut talteen kastiketta varten. Leikkaa appelesiinista lohkoja tai rinkuloita, lisää salaattilautasille. Purista kuoreen jääneestä hedelmälihasta mehu irti.

Kuori porkkanat ja pilko.

Halkaise avokado, napauta terävällä veitsellä siemeneen ja väännä siemen pois. Kaiva lusikalla puoliskot pois kuorista ja leikkaa viipaleiksi.

Tee salaatit suoraan salaattilautasille. Nosta lautasille lehtikaalit ja herneenpalot pohjaksi, ripottele joukkoon tomaatti ja avokado. Nosta lohenpala kummallekin lautaselle.

Sekoita kastike oliiviöljystä ja veriappelsiinin mehusta, mausta ripauksella sormisuolaa ja rouhauksella mustapippuria. Lorottele kastike salaattien päälle.

Tykkäsin kovasti salaatin värikkyydestä, ruokaisuudesta, suutuntumien kontrasteista ja raikkaudesta. Jos jotain lisäisin, paahtaisin pinjansiemeniä mukaan.

Lisää talvisalaatteja:

Raikas juuressalaatti veriappelsiinilla

Sitrussalaatti mangolla

Mustekalaa ja veriappelsiinia salaatissa

Lämmin salaatti punajuurista

Kalasalaatti uunijuureksilla

Jyväinen ja pähkinäinen kurpitsasalaatti

 

Nauti Ripaus tryffeliä myös InstagramissaFacebookissa ja Twitterissä.

Mainokset

2 thoughts on “Väriterapiaa salaattiin: lohta, veriappelsiinia, lehtikaalia

  1. Ihana salaatti. Savulohi, ja tuo salaattimiksaus näyttää niin hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.