Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Melkein tamperelaiset kanansiivet

2 kommenttia

Mansen kanansiivet ovat saaneet kuuluisuutta Patrik Laineen ja Alexander Barkovin myötä. Niitähän tullaan syömään NHL:stä saakka, vaikka ei aina ihan Tampereelle asti.

Osa ulkopaikkakuntalaisista kuvittelee, ettei muuta Tampereelta saakaan. Kaupungin ruokaskene on muuten muuttunut reippaasti. Kannattaa käydä päivittämässä käsitykset Mansessa, jos muisti- ja mielikuvat ovat 80-luvulta.

En muista koska olisin käynyt viimeksi siivillä, saati kokannut kotona. Kaupan edullisin paketti luomukanaa oli kuitenkin siipiä.

Tämä ohje on monen yhdistelmä. Porkkanan ja varsisellerin dippaaminen kermaviili/majo -dippiin on makumuisto Siipiweikoista. Raaka broccoliini on oma lisäys, sopii hyvin sellaisenaan dippikasvikseksi. Tein oivan makuisen simppelin dipin jääkaapin antimista.

Manselaiset siivethän tarjoillaan kieritettynä  tahmeaan tulisehkoon kastikkeeseen. Nämä ovat vähemmän tahmaisia, kuivarubilla maustettuja. Melkein manselaisia nääs.

Kuivarubin mausteet otin Vaimomatskuu -blogista, jossa tehdään siivet pitkän kaavan kautta, siipiä paistetaan 3-4 tuntia. Nälkä kuitenkin jo kolkutteli, joten minä menin quick and dirtyelicious -meiningillä.

Melkein manselainen siipiannos

  • 800 g kanansiipiä (mieluiten luomubroileria)

Dry rub -mausteseos:

  • 1 tl mustapippureita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl savupaprikaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½-1 tl chipotlejauhetta (maun mukaan tulisuutta)
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 1,5 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 rkl luomusokeria

Dippikasvikset

  • luomuporkkanasuikaleita
  • luomuvarsiselleriä
  • broccoliinejä

Dippi

  • 6 rkl majoneesia (Hellemans luomu)
  • 6 rkl Benecol jugurttia
  • 1-2 rkl limen mehua
  • mustapippuria
  • (chipotlejauhetta tai gochujangia jos haluat tulista)

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Ota mortteli ja laita kuivarubin mausteet. Hiero hienoksi jauheeksi.

Mausta siivet.

Laita uunipellin päälle leivinpaperia ja ritilä pellin päälle. Jos sinulla ei ole ritiläpeltiä, käytä uunin ritilää ja erillistä peltiä.

Nostele kanansiivet nahkapuoli alaspäin ritilälle niin etteivät ne koske toisiinsa.

Paista 45 minuuttia. Käännä nahkapuoli ylöspäin 30 minuutin kohdalla, jotta pinta rapeutuu.

Kanojen kypsyessä sekoita dippikastike ja pilko vihannekset. Minä en lisännyt chilimakuja enää dippiin, mutta jos haluat tulta, mausta chipotlejauheella, gochujangilla tai shirachalla. Tai tee kaksi versiota, tulinen ja toinen lempeämpi tulta helpottamaan.

Nauti lähes manselaiset siivet oluen tai siiderin kanssa.

Keitin epätamperelaisittain oheen jasminriisiä, nälkä kun oli. Jos haluat syödä tyystin sormiruokaa vaikka Ilves-Tappara -peliä katsoessa, paahda uunissa lohkoperunoita.

Mainokset

2 thoughts on “Melkein tamperelaiset kanansiivet

  1. Oi, näyttää super hyvältä! En oo tehnyt itse wingsejä pitkään aikaan, mutta hassua kyllä mietin niitä juuri pari päivää sitten ja harkitsin kaupassa juurikin Luomunokan pakettia 🙂 Ei lähtenyt silloin mukaan mutta ehkäpä seuraavalla kerralla!

    • Kiitos Julia! Ihanilta herkulta näyttivät sun pitkän kaavan mukaan tehdyt siivet, niitä kokeilen seuraavaksi! Ostan nykyään melkein tyystin luomubroileria. Pienelle perheelle ei ole niin valtava hinnan ero, mutta minusta makuero on iso.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.