Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kaksi kivaa Pinot Noiria, kolmas erinomainen

Jätä kommentti

Maistelin kolme noin 15 euron hintaista Pinot Noiria, kaksi Marlboroughin alueelta, kolmas Nelsonin alueelta. Kaksi näistä löysi oikein hyvän ruokaparin, kolmas oli koko ajan outo lintu. Lautasella kaverina oli jänistä valkoviinissä, metsäkyyhkyä punaviinikastikkeella ja helmikanaa pekonisella herkkutatilla.

Phesant´s Sail, Pinot Noir 2016, Marlborough, Uusi-Seelanti

Marjaisa, kevythappoinen. Mustia marjoja, sävyisä juotava, nostattaa veden kielelle. Hento savuisuus maustaa pitkää jälkimakua. Viinille ei löytynyt vain näistä parin viikonlopun aikana kokeilemistani ruuista sopivaa vastinetta. Itsessään Phesant´s Sail on kyllä melkoisen mehevää viiniä. Hyvin ilmaantuneena Pinot Noirin ystäville sellaisenaan. Voisin seuraavaksi kokeilla virittää fasaanin purjeet Antti Vahteran suositteleman sorsan kanssa.

Saint Clair Vicar´s Choice Pinot Noir 2016, Marlborough, Uusi-Seelanti

Papin valinnasta löytyy punaisia marjoja, karpaloa ja punaherukkaa. Hapokkuutta ja lyhyt hieman karvas loppumaku. Pehmeän hiipivät hapot. Vaatisi rasvaisempaa kaveria lautaselle, sanotaan muistiinpanoissani. Viini soikin parhaiten yksiin happoja kaipaavan pekonisen helmikanan kanssa.

Viinin vadelmaisuus löytyi ja alkoi soida nätimmin kun pitkään valkoviinissä haudutettu jänispata nostettiin pöytään. Toimii paremmin jäniksen kanssa kuin Phesant´s. Pitkäksi mainostettu jälkimaku löytyi myös kun oikea ruokakumppani oli haarukassa.

Viini vaati hyvää avautumista, sillä parhaimmillaan se oli viikon avaamisen jälkeen. Toki viinipullosta oli viinipumpulla ilmat poistettu, mutta se vietti myös yhden pitkän illan ilman tyhjiökorkkia ja se selvästi teki viinille hyvää. Saint Clair olikin paras viini helmikanalle (pekonia ja herkkutatti) sekä jänikselle.

Spinyback Pinot Noir 2015, Nelson, Uusi-Seelanti

Mustia marjoja, mustikkaa, boysenmarjaa. Marjaisaa hapokkuutta, pehmeän kirpeästi. Kirkkaan kuulas pitkä maku, juuri se mikä pinot noireissa minua viehättää. Vaikka viinissä on happoja mukavasti, ei se riitä helmikanalle, jossa oli reippaasti pekonia ja herkkutattia. Sen sijaan sopivaa viini toimi loistavasti kevyemmän rasvaisen, mutta hennon riistaisen metsäkyyhkyn rintafileiden kanssa.

Spinybackin saa 13 eurolla, minusta hinta-laatu -suhde on erinomainen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.