Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Rautainen veriappelsiinisalaatti

2 kommenttia

Väriä, makua, raikkautta, rautaa ja c-vitamiinia. Mitä muuta salaatilta voi vielä toivoa? Kevään raikkaimmassa salaatissa on veriappelsiinia, mozzarellaa ja babypinaattia. Hesarissa salaattia kutsutaan sitruscapreseksi, mutta vaihdoin basilikan babypinaattiin, koska en ehdi koskaan käyttämään basilikaa talvella ennen kuin se mustuu omia aikojaan. Babypinaatti toi sen kaivatun vihreän värin salaatille ja maistuikin herkulliselle. Muista käyttää sitruksia kuoriessa irtoava mehu salaatinkastikkeeseen!

Veriappelsiini-mozzarella -salaatti babypinaatilla

  • 1 mozzarella
  • 3 veriappelsiinia
  • 2 klementiiniä/mandariinia
  • ½ pakettia babypinaattia
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1/2 granaattiomenan siemenet

Salaatinkastike

  • sitrusten kuorintamehu
  • (limeä)
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Kun käytät veriappelsiineja ja muista sitruksia salaatissa, saat sivutuotteena salaatinkastikkeen pohjan. Kuori hedelmät laakean lautasen yläpuolella, niin saat hedelmämehun talteen. Purista lopuksi kuoriin jääneistä hedelmälihoista myös mehut irti.

Kuori ja pilko hedelmät. Laita salaattiin niitä sitruksia mistä tykkäät. Mitä enemmän erilaisia, sitä värikkäämmän salaatin saat.Käytin veriappelsiinia ja klementiiniä, koska niitä minulla yleensä on hedelmäkulhossa. Happaman ystävät voivat pilkkoa joukkoon greippiä tai sweetietä. Kokeilin tänä talvena greipin ”makeampaa” sukulaista swiitietä, enkä löytänyt siitä kyllä yhtään makeutta. Pieni kirpeys makean veriappelsiinin rinnalla ei salaatissa haittaa, mutta greipinsukuiset ovat minulle liian tymäköitä.

Laita liedelle paistinpannu kuumenemaan ilman rasvaa. Kun pannu on kuuma, paahda pinjansiemenet nopeasti.

Huuhtele ja kuivaa pinaatit. Raakana syötävään salaattiin voi käyttää babypinaatin nimellä kulkevaa lajia, ei tavallista.

Halkaise granaattiomena ja naputtele siemenet lautasen päällä. Oikein mehevistä granaattiomenista saat vielä lisää makua salaatinkastikkeeseen, kun mehua tirsuaa lautaselle.

Kaada hedelmämehut kippoon ja tee salaatinkastike lisäämällä oliiviöljyä ja mausteita. Maista ja lisää tarvittaessa limen mehua, jos kaipaat happoa kastikkeeseen.

Kokoa salaatti. Laita suurin osa pinaatista pohjalle, ripottele värikkäät hedelmät päälle. Murra sormin mozzarella paloiksi. Ripota päälle pinjansiemenet, granaattiomenan siemenet ja salaatinkastike. Syö sellaisenaan lounassalaattina tai tarjoa talvisen patapäivällisen alkupalaksi tai lisukkeeksi.

Tähän aikaan minuun iskee aina veriappelsiinihulluus. Koska sesonkia kestää vain maaliskuuhun, kannattaa niitä käyttää ihan kaikkeen. Tsekkaa täältä miten monipuolinen veriappelsiini on: sitä voi laittaa juuressalaatteihin, mustekalaan, ankalle, spelttirisottoon, kampasimpukalle, fenkoliin, kanaan. Oi vaikka mihin!

Mainokset

2 thoughts on “Rautainen veriappelsiinisalaatti

  1. Ihanan herkullisen näköinen salaatti. Ostin muutama päivä sitten sitruksia suoraan viljelijältä, ja kojusta oli juuri loppuneet veriappelsiinit, ja oli yksi viimeinen verigreippi jonka ostin. Niin kauniita ja hyviä:)

    • Kiitos Jael! Sitruksia suoraan viljelijältä, kuulostaa ihanalta!
      Tämä on talvikauden paras sesonki, jos minunta kysytään. Tänne tulevat veriappelsiinit eivät ole vielä ehkä makeimmillaan, mutta makua niissä on ihanasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.