Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Mahtavia tahmeita kanansiipiä korealaisittain

2 kommenttia

Ihanan meheviä ja tahmeita siipiä. Kypsensin siivet uunissa uppopaistamisen sijaan. Sen minkä rapeudessa häviää, keveydessä voittaa. Ohje on myös helppo. Siivet marinoidaan limen mehussa, paahdetaan uunissa ja lopuksi kieritellään makeassa soija-inkiväärikastikkeessa. Tee kastiketta mieluummin reilusti kuin alakanttiin, sillä tulet nuolemaan viimeisetkin herkulliset kastikkeen rippeet sormistasi.

Seesamiöljy on minusta oleellinen maku korealaisessa ruoassa. Monissa ohjeissa tulisuus peittää sen, mutta tässä on lempeitä makuja, joten hyvä seesamiöljy pääsee hienosti esiin.

Ohje on 2,5 naulalle (lb) eli 1,13 kilolle kanansiipiä. Minun paketissani oli 666 g ;), joten tein noin 2/3 mittasuhteilla. Kastiketta olisi voinut olla reilumminkin.

  • 1,1 kg luomukanansiipiä
  • rypsiöljyä (käytin luomuseesamiöljyä)
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ limen mehu (tai sitruunan mehua)
  • Maizena maissitärkkelystä jauhottamiseen

Kastike

  • 5 rkl soijakastiketta (mielellään korealaista vaaleaa soijakastiketta)
  • 3 rkl tummaa ruokosokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 1 rkl valkosipulia pilkottuna (käytin 2 rkl)
  • 1 rkl inkivääriä pilkottuna
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl sormisuolaa (maun mukaan)
  • 8 rkl vettä
  • mustapippuria myllystä reippaita rouhaisuja

Tarjoiluun:

  • tuoretta korianteria
  • chiliviipaleita
  • (seesaminsiemeniä)
  • kevätsipuliä

Purista limestä mehu ja sekoita isossa kulhossa seesamiöljyyn. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla, sekoita ja kääntele kanansiivet kauttaaltaan marinadiin. Nosta kulho tunniksi jääkaappiin.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voit tietysti uppopaistaa siivet. Ohje sanoo, että öljyn tulisi olla 375 F eli 190-asteista Celius-asteikolla.

Ota ritilällinen uunipelti ja laita leivinpaperi pohjalle, niin säästyt pellin kuuraamiselta. Jos sinulla ei ole ritiläpeltiä, käytä tavallista uuniritilää ja peltiä.

Laita lautaselle maissitärkkelysjauhoja ja kierittele siivet jauhossa.

Laita siivet nahkapuoli alaspäin ritilälle, niin että ne eivät kosketa toisiaan. Kypsennä 45 minuuttia, käännä siivet puolivälissä nahkapuoli ylöspäin.

Siipien paistuessa tee kastike. Sekoita ainekset kattilassa ja keitä lämmöllä hetki.

Kun siivet ovat kypsiä ja kauniin ruskeita, kierittele ne kastikkeessa, koristele tuoreella korianterilla ja chiliviipaleilla ja tarjoile välittömästi.

Ohessa maistuu keitetty jasminriisi ja seesamiöljyssä paistettu sydänsalaatti. Höyrytin myös riisin kiehuessa herneenpalkoja.

Lasiin gewürstramineria tai olutta, kuiva laatusiiderikin käy. Barth Fructus Rieslingiä maistellessa mietin, että viinin hedelmäisyys ja hapokkuus voisi toimia näiden kanansiipien kanssa, mutta en ole vielä kokeillut yhdistelmää.

Ohje on peräisin Soulista ostamastani Korean Kitchen -keittokirjasta. Seikkailin Soulissa metrossa ja lopulta oikealla metroasemalla hyvän tovin ennen kuin löysin oikean tunnelin kohti kirjakauppaa. Kaupassa oli useampikin englanninkielinen keittokirja, ja selailin pitkään kirjoja valikoiden. Tämän kirjan on kirjoittanut kaksi amerikkalaistunutta korealaiskokkia. Olisin voinut ostaa useammankin kirjan kuin ne kaksi, sillä korealainen keittiö tainnut löytää pysyvän paikan sydämessäni. Verkosta löytyvät korealaiset ruokaohjeet ovat usein jenkkilän kautta kierrätettyjä ja monissa ohjeissa näkyy kulttuurinen tulkinta. Niinhän se tässäkin kirjassa on, mutta ohjeet ovat kuitenkin sekä englanniksi että koreaksi.

 

Advertisement

2 thoughts on “Mahtavia tahmeita kanansiipiä korealaisittain

  1. Hei. Vaikuttaapa hyvältä ohjeelta! Selailin reseptejä ja etsin uppopaistettujen bbq kanapalojen ohjetta mutta törmäsinkin tähän. Katsoin erästä korealaista sarjaa netflixistä ja siinä päähenkilöt söivät usein kanaa, joka oli leivitetty jollain rapean näköisellä rouheella(?) Osaatko sanoa mitä se voisi olla, hyvältä se ainakin näytti. Tämä ohje vaikuttaa joka tapauksessa terveellisemmältä ja pidän siitä että reseptissä on käytetty mahdollisimman paljon puhtaita raaka-aineita.

    • Kiitos, kiva että tykkäät ohjeesta. Kävin vähän katselemassa korealaisia rapean kanan reseptejä ja salaisuus voisi olla kuorrutusjauhossa ja kahteen kertaan uppopaistossa. Korealaiset käyttävät kanansiipien kuorruttamiseen perunajauhoja. Tässä ohjeessa on maizenaa, ja tietysti tein siivet uunissa. Mutta jossain ohjeissa sanotaan, että perunajauho+kaksinkertainen uppopaisto saa pinnan pysymään rapeana jopa kastikkeen alla. Pitääkin kokeilla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.