Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Hyvää tekevä avokadopestopasta

1 kommentti

Tunnustan, etten koskaan innostunut avokadopastasta silloin kun se oli hitti. Kokeilin kyllä, mutta jokin siinä öljyisen avokadokermaisen pehmeässä maussa ja koostumuksessa ei iskenyt. En ole myöskään pestopastojen fani sen öljyn määrän vuoksi. Mutta Hannan Sopan avokadopestoon tulee myös lehtikaalia. Koska minulla oli puoli pussia babypinaattia, lisäsin sitäkin. Syntyi pastaa, jonka syömisestä tulee hyvä olo!

Avokadopesto 3:lle hengelle

  • 1 kypsää avokado (huomaa, että tarvitset vielä 1-2 avokadoa tarjoiluun)
  • 2 lehtikaalin lehdet
  • ½ pussia tai pari kourallista babypinaattia
  • puoli ruukkua tuoretta korianteria tai basilikaa (minusta korianteri parempaa)
  • kourallinen pinjansiemeniä
  • ½ dl parmesaania (ravintohiivahiutaleita vegaaneille)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ dl oliiviöljyä (tai 1 dl jos tykkäät)
  • ½ limen mehu
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Pasta 3:lle hengelle

  • 350-400 g tagliatellea (nälän määrästä riippuen)
  • suolaa keitinveteen
  • 1 dl keitinvettä
  • 1-2 avokadoa
  • tuoretta korianteria
  • mustapippuria
  • (oliiviöljyä)

Halkaise avokado, napauta veitsellä kiveen ja väännä se pois. Kaiva lusikalla avokadon puolikkaat korkeareunaiseen kulhoon tai tehosekoittimeen. Minä käytin sauvasekoittimen omaa kippoa.

Huuhtaise ja kuivaa lehtikaali ja babypinaatti. Riivi lehtikaalin lehdet irti ruodosta. Lisää kippoon.

Kaada öljyä sen verran kuin sielu sietää. Puolikas desi minusta riitti notkistamaan tarpeeksi peston koostumusta. Lorottele koko desi jos tykkäät.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paahda pinjansiemenet nopeasti. Lisää kippoon. Voit jo tässä välissä surauttaa aineksia soseeksi.

Pilko korianteri pariin kolmeen osaan ja lisää joukkoon. Kuori valkosipulin kynnet. Raasta parmesaani tai käytä ravintohiivahiutaleita. Lisää ainekset. Mausta vielä suolalla, limen mehulla ja mustapippurilla. Surauta. Sose saa jäädä rouheaksi.

Maista ja mausta tarpeen tullen lisää.

Halkaise valmiiksi 1-2 avokadoa, puolikas per syöjä.

Keitä pasta runsaassa ja hyvin suolatussa vedessä al denteksi. Ennen kuin kaadat pastan lävikköön, ota keitinvettä desi talteen. Valuta vesi pois ja kaada pasta takaisin kattilaan. Sekoita pesto joukkoon. Kaada vähän kerrallaan keitinvettä sekaan ja sekoita kunnes koostumus on sopivan lievää.

Jaa pasta lautasille, lisää avokadon puolikas ja ripauta päälle hieman tuoretta korianteria.

Rouhaise vielä mustapippuria päälle ja tarjoile välittömästi.

Ohjeessa lorotellaan reilusti vielä oliiviöljyä, mutta vanhana rasvakyylänä vain ripottelin muutaman tipan. Olen myös kokeillut SoppaHannan ohjeessaan käyttämiä auringonkukansiemeniä, mutta minun suuhuni pinjansiemenissä on parempi maku. Pinaatti sopii minusta ehdottomasti tähän pestoon, mutta muista käyttää babypinaattia, jota ei tarvitse keittää.

Voit säätää pastan ja peston suhdetta mielesi mukaan. Kerran upotin yhden hengen annokseen 2,5 avodkoa, koska kaksi ensimmäistä avokadoa olivat melkoisen ylikypsiä. Kaavin tummimmat kohdat (maistuivat jo pahalta) pois ja käytin loput pestoon. Aivan niin ihanan kirkkaan vihreää pestosta ei tummista avokadoista tullut, mutta maku oli mainio. Lämmitin seuraavana päivänä loput pastasta. Väri oli vielä hieman tummempaa, mutta maku oli vielä ihan ok.

Olen tehnyt tätä nyt muutamankin kerran ja ihastunut niin makuun kuin siihen hyvään oloon minkä se tuo. Innoissani kerroin pastan hyvää tekevästä vaikutuksesta tarjotessani pastaa tyttärelle. –Vihreä tekee sen, kuului vastaus tuoreen vegaanin syvällä rintaäänellä.

Hippasen liian kypsiä avokodoja ja hiukka vielä kypsymistä vaativa. Säilytin kypsempiä huoneenlämmössä vuorokauden, mutta ei olisi kannattanut. Tummimmat kohdat pois vaan ja pestoon.

Mainokset

One thought on “Hyvää tekevä avokadopestopasta

  1. TYkästyin silloin aikoinaan avokaadopastaan, ja teen sitä vieläkin silloin tällöin, mutta se on muuntautunut enemmän sellaiseksi josta pidän enemmän. Muistan kuinka kerroin avokaadopastasta brasilialaiselle tuttavalleni, ja hän teki sitä vierailleen, ja oli kuulemma ollut aivan ihanaa:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.