Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Veriappelsiinia, parsaa ja avokadoa

Jätä kommentti

Ensin ahmin tätä silmilläni. Ensimmäinen suullinen oli kuitenkin vähän että nyt ei nappaa. Ei vaikka lautasella on suosikkiainekseni yhdistettynä. Ajattelin, että kaikki ei vaan sovi yhteen. Toinen suullinen oli että WAU. Sen jälkeen pitikin pidätellä, etten ahminut koko lautasellista samaan hengenvetoon. Niin raikasta, vehreää ja ihanaa!

Parsan ja veriappelsiinin sesongit kohtaavat hiuksenhienosti. Pidättelen, ja ostan ensimmäiset parsat vasta kun eurooppalaiset luomuparsat ilmestyvät kauppoihin. Veriappelsiineja löytyy vieläkin kaupoista, mutta nyt kannattaa jo rohmuta jos haluaa jemmata jääkaappiin näitä herkkuja.

Vaimomatskuu -blogin ohjeessa kastikkeeseen käytetään kimchilientä. Minulle kimchi ei napannut Soulin matkalla, enkä oppinut ja tottunut makuun vaikka roudasin pari pakettia Etelä-Koreasta kotiin. Yltiöpäisen hapantulinen ei vaan ole mun makumaailmaa. Säädin kastikkeen ihan perusaineksista: veriappelsiinin mehua, oliiviöljyä ja balsamicoa.

Alkupalaksi 2-3:lle tai lounassalaatti yhdelle

  • yksi nippu luomuparsaa
  • 1 avokado
  • 1-2 veriappelsiinia

Kastike

  • veriappelsiinin kuorimisesta irronnut mehu
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta persiljaa tai basilikaa

Höyrytä, keitä tai paahda parsa uunissa napakan kypsäksi. Mausta kevyesti sormisuolalla.

Leikkaa veitsellä veriappelsiinin kuori pois. Laita alle lautanen, sillä saat siitä mehun talteen kastikkeeseen. Purista kuoreen jääneestä hedelmälihasta mehu myös lautaselle.

Leikkaa veriappelsiinin lohkot kalvottomiksi viipaleiksi.

Halkaise avokado, napauta veitsellä vääntäen kivi pois. Leikkaa viipaleet kuorta vasten ja kaiva viipaleet kuoresta lusikalla.

Sekoita mehuun oliiviöljyä ja balsamicoa sopivassa mittasuhteessa. En mitannut nyt määriä, mutta tee sellaista salaatinkastiketta mistä tykkäät. Mausta kastike sormisuolalla ja mustapippurilla.

Asettele parsat, veriappelsiinin siivut ja avokadon viipaleet lautasille. Mausta kastikkeella ja somista tuoreella persiljalla tai basilikalla.

Seuraavan kerran kun teen tätä ajattelin kokeilla kävisikö mainio Adamin Letzenberg tai vegaaninen Meinklang Gruner Veltliner. EDIT: Meinklang toimii aivan mahtavasti! Ihan jokainen viini ei avokadolle sovi, mutta Meinklang Gruner Veltiner pärjää tämän hieman haastavammankin yhdistelmän kanssa kauniisti.

Ohje on peräisin Vaimomatkuu -blogista.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.